wall street termine en ordre disperse 20221215170618

Wall Street cotitza amb guanys aquest dijous després de les compres de dimecres, que van portar el Dow Jones a renovar màxims històrics, mentre que durant aquesta sessió és l'S&P 500 el que marca un nou rècord. Això, mentre els inversors estan atents a les dades macro i a Netflix, que donarà a conèixer els resultats del tercer trimestre al tancament del mercat.

  • 43.234,320
  • -

"Per més mixt que sembli el to, recordem que Nova York tonteja amb màxims històrics (no així Europa). De vegades, esperar abrigat en modestos rebots abans de poder decidir res és una situació privilegiada. Insistim a comprar tecnologia amb cada presa de beneficis, com torna a passar aquests dies", analitzen a Bankinter.

En aquest sentit, des de Link Securities remarquen que el Dow Jones, que va arribar al final d'aquest dimecres el seu trentè vuitè màxim històric de l'any, "i en què la majoria dels sectors van acabar el dia en positiu, sent-ne una de les excepcions el dels serveis de comunicació, que es va veure llastat pel mal comportament d'alguns dels grans valors que l'integren.

Per la seva banda, Kathleen Brooks, directora de recerca d'XTB, assenyala que “les accions nord-americanes semblen escumoses, però l'impuls és alcista i seguim pensant que qualsevol venda massiva s'utilitzarà com a oportunitat de compra. Les accions bancàries han presentat resultats de guanys estel·lars i l'índex bancari S&P 500 va aconseguir un nou màxim històric dimecres. Som al principi de la temporada de guanys, però les perspectives semblen optimistes i donen suport a les accions nord-americanes".

Pel que fa a l'agenda, durant aquesta sessió s'han publicat les dades d'atur setmanal, una bona aproximació a la situació del mercat laboral del país, que han caigut fins a 241.000 sol·licituds, enfront de previsions de 260.000.

També s'han anunciat les vendes al detall del setembre, que han repuntat fins al 0,4% des del 0,1% del mes anterior, i s'han ubicat en una dècima per sobre de les expectatives.

NETFLIX RET COMPTES

Netflix dona el tret de sortida als comptes dels 'big tech' i el mercat confia que mostri "un sòlid creixement impulsat per continguts nous i noves direccions estratègiques", indica Jean-Paul van Oudheusden, analista de mercats d'eToro.

Els inversors, a més, estaran atents a un possible augment del preu de subscripció que elevi el pla estàndard dels EUA a uns 17 dòlars. Amb tot, cal recordar que la companyia de reproducció en continu deixarà de publicar les xifres de subscriptors a partir del 2025.

"La transició de la companyia allunyant-se d'aquesta mètrica emfatitza el seu enfocament actual en els ingressos i l'evolució estratègica. Amb les accions a prop de màxims històrics, un informe sòlid del tercer trimestre podria consolidar la posició de lideratge de Netflix al panorama de la reproducció en continu, fins i tot mentre continua explorant novetats en els preus i els continguts per mantenir-se a l'avantguarda", afegeix aquest expert.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A nivell empresarial, Uber està explorant una possible oferta de compra d'Expedia, el lloc web de reserves de viatges valorat en gairebé 20.000 milions de dòlars.

A més, els fabricants de xips pugen esperonats pels resultats del gegant taiwanès TSMC, que han superat estimacions. Les accions d'Nvidia guanyen un 2,5%, i també cotitzen amb pujades Arm (+2,3%), AMD (+1,4%) i Broadcom (+2,6%).

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,28% (70,17 dòlars) i el Brent retrocedeix un 0,27% (74,02 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,34% (1,0824 v), i l'unça d'or guanya un 0,25% (2.697 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora al 4,069% i el bitcoin perd un 1,09% (67.091 dòlars).

contador