vue de tyr au sud du liban montrant de la fumee et des incendies du cote libanais de la frontiere avec israel

Israel ha llançat aquest dimarts una ofensiva terrestre al sud del Líban contra posicions de Hezbollah. Es tracta d'un nou pas més de l'Exèrcit israelià a la seva ofensiva sobre el grup terrorista, després d'haver eliminat el seu líder, Hassan Nasralla, en un bombardeig a Beirut.

L'ofensiva terrestre inclou les entrades als túnels de Hezbollah situats al llarg de la frontera entre Israel i el Líban, per eliminar les capacitats ofensives del grup al llarg de la frontera i evitar el llançament de míssils contra el seu territori.

Per la seva banda, els Estats Units, que han augmentat el desplegament de tropes a l'Orient Mitjà davant d'una possible resposta de l'Iran, estan pressionant Benjamin Netanyahu perquè no dugui a terme una invasió de gran envergadura.

Tot i que Washington ha considerat una bona notícia la mort de Nasralla, alhora no desitja que Israel s'embarqui en un conflicte bèl·lic en tota regla amb el Líban.

Segons el Departament de Defensa dels EUA, s'ha acordat amb Israel "la necessitat de desmantellar la infraestructura d'atac al llarg de la frontera per garantir que Hezbollah no pugui dur a terme atacs a l'estil del 7 d'octubre contra les comunitats del nord de Israel".

De moment, el preu del petroli gairebé no reacciona a la incursió terrestre, ja que els operadors no esperen una resposta de l'Iran que pugui alterar el subministrament de cru a nivell mundial.

contador