ep archivo   logo tesla
EUROPA PRESS - Archivo

Després d'anys d'espera, i de retards, sembla que el moment ha arribat per a Tesla. La companyia presentarà aquest dijous 10 d'octubre el seu robotaxi, conegut com a Cybercab, i eterna promesa d'Elon Musk. I l'expectació és màxima al mercat davant aquest nou cotxe autònom que pot marcar un abans i un després per al fabricant.

  • 241,740$
  • -1,13%

"El robotaxi de Tesla és un vehicle autònom que funcionarà en una plataforma de transport compartit similar a Uber, permetent als propietaris guanyar diners posant els seus cotxes a disposició com a taxis autònoms. Musk ha comparat aquest model de negoci amb una combinació entre Airbnb i Uber, destacant-ne el potencial per transformar tant la mobilitat com la generació d'ingressos per als propietaris de vehicles Tesla", explica Sergio Ávila, analista de mercats d'IG.

Els inversors estan ansiosos de veure un prototip i conèixer el cronograma de producció en massa d'aquests vehicles. Musk ha estimat que el negoci dels robotaxis podria augmentar la valoració de Tesla dels 750.000 milions actuals a 5 bilions de dòlars, encara que alguns experts han mostrat el seu escepticisme.

"La preocupació principal rau en la viabilitat de produir aquests vehicles de manera rendible i en superar els obstacles regulatoris, ja que el Full Self-Driving (FSD) encara es classifica com un sistema d'automatització parcial, cosa que implica que encara requereix supervisió humana", afegeix Ávila.

Per això, alguns estrategs consideren que el producte que es doni a conèixer no serà completament funcional en aquesta etapa i l'esdeveniment, que tindrà lloc a Los Angeles sota el títol de We Robot, serà més una projecció de futur que una presentació de solucions llistes per generar ingressos immediats.

"Malgrat això, Tesla podria proporcionar actualitzacions sobre altres productes, com ara versions més econòmiques dels seus vehicles actuals i avenços en els seus robots humanoides Optimus", remaca Ávila.

Amb tot, l'optimisme pels robotaxis va 'in crescendo', tant que RBC ha elevat el preu objectiu de Tesla fins als 236 dòlars des dels 224 dòlars per acció previs i ha reiterat el consell de sobreponderar.

"Per primera vegada, destacarà un negoci que representa 153.000 milions de dòlars en ingressos per a Tesla, el 63% de la nostra valoració", assenyalen des de la companyia.

En aquest sentit, es preveu que els robotaxis poden generar al voltant d'1,7 bilions de dòlars en ingressos globals per a l'any 2040 i des d'RBC anticipen que el mercat serà molt competitiu, amb diversos actors compartint l'espai, com ara operadors de flotes, proveïdors aplicacions, fabricants d'automòbils i desenvolupadors de programari.

Tot i això, "superar els desafiaments tecnològics i obtenir les aprovacions regulatòries necessàries per assolir alts nivells d'automatització sense supervisió humana serà complicat, sobretot després dels problemes legals que ha enfrontat Tesla a causa d'accidents fatals relacionats amb la seva tecnologia de conducció autònoma", conclou Àvila.

Noticias relacionadas

contador