ep archivo   obras de ohla en republica checa
OHLA - Archivo

La situació financera de la constructora OHLA es torna a complicar. Segons informa El Confidencial, la injecció de capital de 150 milions d'euros que negocien diversos inversors pot fracassar a causa de les exigències de la banca.

  • 0,298€
  • 2,83%

Els empresaris mexicans Amodio, màxims accionistes amb el 26% del capital, i l'empresari espanyol José Elías, que negocia la seva entrada a la companyia, han demanat a la banca que estengui una línia d'avals de 340 milions d'euros perquè la constructora pugui licitar nous concursos.

Tot i això, els bancs s'hi han negat perquè la constructora no genera prou caixa per tornar el deute. Si finalment s'encallen les negociacions, els bonistes que controlen deute d'OHLA per valor de 400 milions d'euros podrien capitalitzar aquest deute per accions, i aconseguir el control de l'empresa.

"NOTÍCIA NEGATIVA"

"Notícia negativa. A falta que es confirmi la manca d'acord i conèixer les condicions d'una potencial capitalització del deute per part dels bonistes, la injecció de capital de 150 milions d'euros era l'escenari més favorable per a la companyia, atès que permetria assegurar l'import mínim de 100 milions que exigeix ​​la banca per alliberar els dipòsits lligats als avals i encarar el primer venciment dels bons", afirmen des de Banc Sabadell.

"La incertesa que s'obre amb aquesta notícia podria continuar llastrant el valor, que ja ha caigut un 35% el 2024", afegeixen aquests experts.

contador