soledad nunez banco espana

L'economista Soledad Núñez serà la nova subgovernadora del Banc d'Espanya, en relleu de Margarita Delgado. El Consell de Ministres n'ha aprovat el nomenament a proposta del governador, José Luis Escrivá.

És Llicenciada en Ciències Econòmiques i Doctora en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Complutense de Madrid, a més de Doctora en Economia per la Universitat de Minnesota (EUA). Ha estat professora a la Universitat Complutense, la Universitat de Minnesota, així com l'IE University.

A més, Núñez ha estat consellera del Banc d'Espanya i membre de la Comissió Executiva des del 2018. En aquesta condició, ha participat en el procés de presa de decisió de totes les matèries lligades a les competències del Banc d'Espanya durant aquest període.

Des de la seva incorporació com a economista al Banc d'Espanya el 1987 ha treballat a les direccions generals d'Operacions, Mercats i Sistemes de Pagaments i d'Economia i Estadística. Del 2015 al 2018, data del seu nomenament com a consellera de l'organisme, va treballar com a assessora sènior a la direcció general d'Estabilitat Financera, Regulació i Supervisió.

També va ser directora general del Tresor i Política Financera entre el 2005 i el 2011. Entre el 2012 i el 2015, va ser membre extern del Consell de TARGET-2 Securities al Banc Central Europeu (BCE).

Noticias relacionadas

contador