ep paneles del ibex en el palacio de la bolsa de madrid a 22 de agosto de 2024 en madrid espana i
Jesús Hellín - Europa Press

L'IBEX 35 no para. L'índex espanyol continua sumant posicions aquest dimarts i ha superat els 11.700 punts (+1,06%, 11.703 punts). Molts dels valors del selectiu han tancat en positiu, amb IAG, ArcelorMittal, Amadeus i Fluidra al capdavant. Iberdrola també ha avançat en un dia durant el qual és notícia, perquè sembla que està treballant en una 'joint venture' per impulsar el negoci de centres de dades. La resta de borses europees també s'han revalorat, encara que de manera més continguda.

  • 11.768,600
  • 0,72%

Wall Street va acabar ahir el dia amb moviments poc determinants, igual que Europa. I és que ningú no vol moure fitxa fins que la Reserva Federal (Fed) es pronunciï. En aquesta ocasió, a més, hi ha aquesta divisió d'apostes sobre el que farà (retall de tipus de 25 punts bàsics o de 50 punts bàsics) que la prudència, si és possible, és més gran.

A Àsia, una altra vegada cal parlar de les caigudes en el Nikkei per la fortalesa del ien en el marc de les esperades retallades de tipus de la Fed, que debiliten el dòlar. L'índex nipó, que ahir va tancar per festiu i avui ha arribat a perdre un 2%, finalment cedeix un 1%.

ARRENCA LA FED

Aquest dimarts comença la reunió de dos dies de la Fed les conclusions de la qual es coneixeran demà dimecres, a partir de les 20.00 hora espanyola. A més, es publiquen referències rellevants, com el ZEW alemany de setembre (ha sortit pitjor del que s'esperava) o les vendes al detall i producció industrial d'agost als Estats Units (millors del previst).

Al nostre país, el Banc d'Espanya ha presentat les projeccions macro per a l'economia i ha elevat la seva estimació del PIB (ara espera que avanci al 2,8% el 2024, 2,2% el 2025 i 1,9% el 2026).

Pel que fa a novetats empresarials, segueixen les notícies al voltant d'OHLA i la seva ampliació. La companyia ha anunciat aquest dimarts que té previst fer una ampliació de capital de 150 milions d'euros mitjançant l'emissió de noves accions a un preu de 0,25 euros per títol. Tot i això, l'operació està condicionada al fet "que la societat assoleixi un compromís vinculant amb els bancs de referència i amb els titulars dels bons emesos per OHLA per assolir, entre altres acords, l'alliberament de la pignoració de caixa (cash collateral), l'extensió de les línies d'avals, l'extensió del segon termini dels bons OHLA que venç l'exercici 2026 i el cost del deute”.

OHLA va pujar ahir un 5,53%, tot i que els analistes de Bolsamanía remarquen que el seu aspecte tècnic és molt negatiu. Avui ha repuntat un 2,8%.

També es continuen publicant notícies sobre l'OPA que Brookfield vol llançar sobre Grifols, encara que amb poques novetats significatives. A més, BBVA i Sabadell intensifiquen l'encreuament de declaracions sobre l'OPA mentre ara es diu que la CNMV esperarà la CNMC per prendre una decisió.

A més, a l'altra banda de l'Atlàntic, atents a Microsoft, que ha anunciat l'augment del dividend i una recompra nova d'accions de 60.000 milions de dòlars. Per part seva, Amazon ha ordenat als seus treballadors tornar a treballar cinc dies a l'oficina.

SEGÜENT PARADA DE L'IBEX: 12.000 PUNTS

Els experts de Bolsamanía destaquen el "magnífic" aspecte tècnic de l'IBEX després de confirmar, la setmana passada, la superació de la resistència situada als màxims anuals anteriors, 11.469 punts.

"Ara mateix cotitza amb el camí obert perquè puguem acabar veient un atac al nivell dels 12.000 punts", afirmen. "El seu aspecte tècnic és molt bo", afegeixen.

A parer seu, no observarem una complicació tècnica mentre es mantingui cotitzant per sobre dels 11.138 punts.

"Els bons nivells d'acumulació que podem veure en la seva sèrie diària de preus no fan més que reforçar la fortalesa actual de la tendència alcista".

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,1135 dòlars (+0,035%). El petroli torna a pujar. El Brent se situa als 73,5 dòlars (+1,03%) i el WTI, als 71 dòlars.

L'or perd un 0,51% (2.595 dòlars) i la plata, un -0,11% (31,09 dòlars).

El bitcoin supera els 61.000 dòlars i l'ethereum s'acosta als 2.400.

La rendibilitat del bo americà a 10 anys cau al 3,646%.

Noticias relacionadas

contador