bitcoin cryptomonnaies 20240717162736

Les criptomonedes cauen amb moderació. El bitcoin (BTC) retalla lleugerament i intenta consolidar els 58.000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) intenta estabilitzar-se al voltant dels 2.350 dòlars.

  • 60.578,521$
  • 0,53%

En canvi, les altcoins registren signe mixt. L'XRP puja fins a un 5% a les últimes 24 hores, mentre que toncoin (TON) i dogecoin (DOGE), entre altres criptos, pugen de forma més continguda. Al costat negatiu, tron (TRX) cedeix més d'un 2%, mentre que cardano (ADA) o solana (SOL) cedeixen una mica menys.

Els actius digitals s'han recuperat als darrers dies després de la publicació de la dada d'inflació de l'agost, que va impulsar les cotitzacions dels actius de risc en consolidar la perspectiva d'una retallada de 25 punts bàsics (pb) dels tipus d'interès. Tot i això, l'eina FedWatch de CME dona ara un 57% de probabilitat a aquest escenari, 15 punts percentuals menys que ahir, alhora que eleva en aquesta mateixa proporció la probabilitat que la Reserva Federal (Fed) baixi els tipus d'interès en 50 pb.

En aquest sentit, alguns analistes alerten que una retallada d'aquesta magnitud podria ser perjudicial en enviar un "missatge equivocat" sobre el risc de recessió als Estats Units. Altres, com Michael Brown, estrateg sènior de Pepperstone, creuen que els 25 punts bàsics segueixen sent l'"escenari base". "És evident que el FOMC ja ha obtingut la confiança necessària que la inflació tornarà a l'objectiu del 2% a mitjà termini, i l'evolució del mercat laboral és ara el determinant clau tant del ritme com de la magnitud de les retallades de tipus", explica aquest expert.

Els moviments dels inversors semblen recolzar aquesta previsió, ja que el palanquejament al mercat de bitcoins està augmentant de nou, cosa que suggereix que els operadors volen assumir més riscos. La ràtio de palanquejament estimat, que divideix l'interès obert global de futurs pel nombre de monedes mantingudes en els intercanvis, va saltar a 0,2060, la més alta des de l'octubre del 2023, segons xifres de CryptoQuant. Anteriorment hi va haver una consolidació de mesos per sota de 0,2, cosa que suggereix un enfocament més cautelós. L'augment indica que potencialment s'està injectant més volatilitat al mercat.

Cal assenyalar que el bitcoin s'està correlacionant de manera positiva amb actius de risc com el Nasdaq i les accions tecnològiques, mentre que ho fa de manera negativa amb l'or. "La volatilitat inherent a les criptomonedes fa que es vegin especialment influïdes per les decisions dels bancs centrals, que tenen un impacte directe en la liquiditat del mercat i la gana pel risc. A mesura que els inversors busquen refugi davant de les possibles fluctuacions de les monedes fiduciàries, augmenta l'atractiu de les criptomonedes com BTC i ETH", destaca Antonio Ernesto Di Giacomo, analista sènior de mercats d'XS.com.

Tot i això, malgrat la reacció positiva a curt termini, aquest expert subratlla que és possible que el mercat de criptodivises es recuperi durant un període prolongat de temps. "Encara que els baixos tipus d'interès poden fomentar la inversió en actius de risc, la naturalesa especulativa de les criptodivises segueix presentant riscos. A llarg termini, el mercat de criptomonedes estarà exposat a les fluctuacions econòmiques mundials, especialment a causa de la seva creixent connexió amb el mercat borsari i les polítiques monetàries d'Europa i els Estats Units", afegeix Di Giacomo.

contador