ep bmw m4 cs 20240903122804
BMW

Les accions de BMW intenten recuperar-se després d'una pèrdua acumulada del 13% des del començament del setembre. El fabricant alemany d'automòbils d'alta gamma es va desplomar un 11% dimarts de la setmana passada després d'ajustar previsions per un problema en els sistemes de frens, que va provocar la crida a revisió d'1,5 milions de vehicles, i alertar de la difícil situació del mercat xinès, una de les seves geografies clau. Tot i aquestes nuvolades en el futur, Citi tendeix una mà a BMW i augmenta la seva recomanació a neutral des de vendre.

Els experts de la companyia nord-americana també mantenen el preu objectiu per a les accions de BMW en 74 euros i argumenten aquesta decisió perquè, després de les últimes caigudes, les expectatives amb la companyia alemanya "són molt baixes". "Les expectatives de BMW i del sector ara són molt baixes, amb BMW en relació amb el sector i el sector en relació amb el mercat a prop de mínims de 5 anys", afegeixen des de Citi.

De la mateixa manera, aquests analistes assenyalen que el marge EBIT, que BMW preveu que caigui al 6% aquest any fiscal, "està a prop d'un nivell sostenible" i "no és recessiu", però se situa per sota de les xifres del 2022 i 2023. En aquest sentit, Citi assenyala que els riscos per al benefici operatiu "persisteixen" a causa de l'efecte d'un "menor 'mix' de vendes", així com un deteriorament més gran de la demanda, de les condicions creditícies i de les seves operacions a la Xina, mercat les vendes del qual representen gairebé un terç del total de la companyia.

"La capitalització de mercat actual de BMW, a prop de la nova xifra d'actius financers d'automoció (efectiu), és massa baixa per justificar una qualificació de venda. Millorem la nostra qualificació a neutral i retallem les nostres estimacions de benefici per acció (BPA) i dividend", afegeixen aquests analistes.

Durant els darrers dies, BMW ha patit una sèrie de retallades de valoració a causa dels problemes que travessa la companyia alemanya. Empreses com ara JP Morgan, Deutsche Bank o Jefferies hagin retallat sensiblement el preu objectiu de les seves accions. Altres analistes com els de Bankinter s'han mostrat més pessimistes i han reduït el consell sobre el valor a vendre des de l'anterior consell de compra.

"BMW quedarà tocat a curt termini en un context absent de catalitzadors. Els preus van marcar màxims al primer trimestre 2023 i des d'aleshores han caigut gairebé un 4%. Estimàvem una estabilització al segon semestre i una lleugera millora a continuació. Ara preveiem que la pressió en preus serà difícil de reconduir, especialment per la feblesa de la demanda a la Xina i també pel dany reputacional de l'anunci actual”, expliquen des del banc taronja.

Bankinter afegeix altres factors que llastraran la companyia, com els dubtes sobre els elèctrics (17% del total de vendes de BMW enfront del 9% de Mercedes, com a referència) o les tensions geopolítiques materialitzades a la guerra aranzelària entre Europa i la Xina.

contador