PepsiCo es gira: redueix el benefici un 5% durant el trimestre i retalla previsions anuals

Les vendes de la companyia no superen les estimacions del mercat

María Campillo
Bolsamania | 08 oct, 2024 18:33
dl pepsico logo food drink manufacturer generic 1
Sharecast graphic / Josh White

PepsiCo es gira a Wall Street i puja un 0,50%, després de caure més d'un 1% a la preobertura del mercat, després de donar a conèixer uns resultats del tercer trimestre que han deixat un gust agredolç en els inversors. I és que, no només les vendes de la companyia s'han quedat per sota de les estimacions, sinó que la multinacional n'ha retallat les previsions anuals.

PEPSICO
170,550
  • 2,00%3,34
  • Max: 170,56
  • Min: 166,85
  • Volume: -
  • MM 200 : 168,56
21:57 08/10/24

Així, PepsiCo ha informat d'un benefici net de 2.930 milions de dòlars, un 5,24% menys que els 3.092 milions de dòlars del mateix període de l'exercici anterior. Això es tradueix en un benefici per acció (BPA) de 2,13 dòlars enfront dels 2,24 dòlars per títol previs.

Pel que fa als ingressos, l'empresa ha obtingut 23.319 milions de dòlars, lleugerament inferiors als 23.453 milions del tercer trimestre del 2023 i per sota dels 23.760 milions previstos pel consens. Així, les vendes netes han caigut un 0,6%, mentre que els ingressos orgànics, que exclouen adquisicions, desinversions i canvis de divises, han augmentat un 1,3%.

La companyia, a més, ha donat a conèixer que el volum de les divisions d'aliments i begudes ha disminuït un 2%. En aquest sentit, Quaker Foods North America ha registrat la caiguda més pronunciada en volum, amb una baixada del 13%. Frito-Lay North America ha reportat una reculada de l'1,5% en volum. PepsiCo ha indicat que, si bé el volum de la divisió està millorant seqüencialment, la categoria en general s'ha desaccelerat en comparació amb el rendiment històric.

Respecte al volum de negoci de begudes de l'empresa a Amèrica del Nord ha baixat un 3%, malgrat que marques com Gatorade o Pepsi han vist créixer els ingressos durant el trimestre.

Per al 2024, PepsiCo espera ara un augment d'un sol dígit en els ingressos orgànics, per sota de la perspectiva anterior de creixement del 4%. La companyia ha retirat la previsió d'un increment d'almenys el 8% per als guanys per acció en moneda constant.

"Els nostres negocis es van mantenir resilients al tercer trimestre, malgrat les tendències moderades d'acompliment de la categoria a Amèrica del Nord, els impactes continus relacionats amb certs retiraments de productes a Quaker Foods North America i les interrupcions comercials a causa de les tensions creixents geopolítiques en certs mercats internacionals. Els forts controls de costos van ajudar a la nostra rendibilitat, ja que vam realitzar inversions incrementals per millorar la nostra competitivitat al mercat”, ha indicat Ramón Laguarta, CEO de PepsiCo.

Després de la publicació de l'informe de guanys, Aarin Chiekrie, analista de Hargreaves Lansdown, ha comentat que "el grup està apostant amb força per la reducció de costos i les millores de productivitat, que fins ara semblen estar mantenint els objectius de beneficis per a tot l'any en marxa. Tot i això, es tracta d'una solució a curt termini, per la qual cosa els esforços publicitaris centrats i ben rebuts seran clau per amplificar les seves marques i estimular de nou la demanda dels seus productes entre els consumidors".

contador