Fortes caigudes per a LVMH: el gegant del luxe francès decep amb els seus resultats

La companyia s'enfronta a un "entorn econòmic i geopolític incert"

Aitor Pereira
Bolsamania | 16 oct, 2024 12:22 - Actualitzat: 12:22
logo de lvmh a paris 20230525183915

Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) ha reportat aquest dimarts ingressos per valor de 60.753 milions d'euros durant els primers nou mesos de l'any, xifra que representa una caiguda del 2% en comparació amb els 62.205 milions obtinguts durant el mateix període de l'any anterior. Les seves accions cauen amb força un 7% aquest dimecres i arrosseguen el conjunt del sector de productes de luxe.

LVMH
599,200
  • -4,19%-26,20
  • Max: 610,50
  • Min: 578,80
  • Volume: -
  • MM 200 : 727,68
17:03 16/10/24

"Al tercer trimestre, la lleugera caiguda en els ingressos es va deure principalment al menor creixement observat al Japó, a causa essencialment de la fortalesa del ien", explica el grup.

La facturació va estar liderada per la divisió de moda i articles de cuir, que va aportar 29.922 milions al total, un 3% menys que fa un any. Tot i això, el hòlding assegura que aquesta secció "va mostrar una bona resiliència i va guanyar quota de mercat", amb la "gran visibilitat" de què van gaudir Louis Vuitton i Christian Dior durant l'estiu amb els Jocs Olímpics i Paralímpics de París 2024.

"Louis Vuitton va tornar a deixar-se portar per la seva notable capacitat d'innovació al món dels viatges. Es van presentar moltes novetats al sector de la marroquineria", explica la companyia, que afegeix que Christian Dior "va mantenir el seu impuls creatiu, fusionant herència i modernitat, com es veu en la seva nova línia Miss Dior".

A més, durant els últims mesos, el grup va experimentar canvis de pes a les seves principals marques, amb l'entrada dels dos nous directors creatius: Michael Rider a Celine i Sarah Burton a Givenchy.

La segona activitat que va deixar més ingressos a les arques de l'empresa va ser la de venda al detall selectiva, que va aconseguir elevar la facturació en un 1% fins a assolir els 12.559 milions d'euros, gràcies a l'"exercici notablement bo" de Sephora, que "va continuar guanyant participació de mercat a Amèrica del Nord, Europa i Orient Mitjà".

"DFS va veure que l'activitat comercial es va mantenir per sota del seu nivell anterior a la covid del 2019, amb marcades diferències en el trànsit turístic entre les diferents destinacions. Le Bon Marché va continuar creixent, impulsat per l'estratègia de diferenciació dels grans magatzems, amb una selecció de productes i serveis contínuament renovada i una programació única d'esdeveniments”, assegura.

Per mercats, LVMH subratlla que "Europa i els Estats Units van registrar un lleuger creixement amb un perímetre de consolidació i una base monetària constants, el Japó va continuar aconseguint un creixement d'ingressos de dos dígits i la resta d'Àsia va reflectir en particular el fort creixement de la despesa dels clients xinesos a Europa i Japó".

El grup ha assegurat travessar un "entorn econòmic i geopolític incert", tot i que "manté la confiança i mantindrà una estratègia centrada a millorar contínuament l'atractiu de les marques, aprofitant l'autenticitat i la qualitat dels seus productes, l'excel·lència en la distribució i una organització àgil".

"LVMH aprofitarà les seves poderoses marques i el talent dels seus equips per reforçar una vegada més la seva posició de lideratge global en articles de luxe el 2024", conclou.

contador