Candriam, l'antiga Dexia, nomena Elena Guanter directora d'Iberia i LATAM

Substitueix en el lloc Nabil El-Asmar, fitxat recentment per Vontobel

  • Treballa des de 2003 per Candriam, propietat de New York Life Insurance
Rubén Escudero
Bolsamania | 10 dic, 2018 12:51
elena guanter ros candriam
Candriam

Candriam, coneguda encara com 'l'antiga Dexia', ha ascendit Elena Guanter Ros com a nova directora general per a Iberia i Llatinoamèrica, un càrrec que desenvoluparà des de Madrid. Treballa en la gestora de fons des de 2003 i substitueix en el lloc Nabil El-Asmar, fitxat recentment per Vontobel.

Guanter Ros té més de 20 anys d'experiència al sector de gestió d'actius. Abans de Candriam, va treballar a Credit Suisse Private Banking i a Merrill Lynch, tant a Madrid com a Londres. Fins a la data, s'encarregava de les vendes dels fons de Candriam als clients institucionals de la companyia.

Candriam gestiona 121.000 milions d'euros en actius als seus diferents mercats, dels quals Espanya aporta més de 4.000 milions. Històricament, ha estat una gestora reconeguda pels seus fons alternatius i de renda fixa, però durant els últims anys l'inversor espanyol ha desenvolupat un major interès pels seus fons amb criteris mediambientals, socials i de bon govern corporatiu, coneguts com socialment responsables.

"Durant els últims 15 anys que he treballat per Candriam he comprovat com la marca està cada vegada més present al mercat espanyol", assegura la seva nova responsable per a Espanya, Portugal i LATAM. Guanter Ros reportarà a Renato Guerriero, director global de Distribució de Candriam. La companyia és una de les 20 gestores internacionals més grans a Espanya.

QUÈ ÉS CANDRIAM?

Candriam és el nom que Dexia Asset Management va prendre a principis de 2014 per seguir operant al mercat de fons. El setembre de 2013, el braç d'inversió de l'asseguradora nord-americana New York Life Insurance va arribar a un acord d'adquisició amb Dexia, procés que es va completar el febrer de 2014.

A la tardor de 2011, el govern de Bèlgica va nacionalitzar la part belga del banc Dexia, que va ser dividit en tres parts (les branques belga, francesa i luxemburguesa) i aïllats els seus actius tòxics en un 'banc dolent' per preservar l'estabilitat financera després de l'esclat de la crisi. Dexia va patir una caiguda borsària per la seva alta exposició al deute grec.

contador