Signe mixt a Àsia en espera de la decisió de la Fed: les dades del Japó deceben

El Nikkei intenta recuperar-se després de les últimes caigudes i el Hang Seng ha tancat per festa

Bolsamanía
Bolsamania | 18 set, 2024 09:59
dl shanghai china city asia pudong bund river buildings prc peoples=republic of china pb
Sharecast / Jeremy Zhu via Pixabay

Les borses asiàtiques han viscut aquest dimecres una sessió amb signe mixt durant la qual el Nikkei es recupera de forma continguda de les últimes caigudes i avança un 0,2%. Els inversors asiàtics estan, com els de la resta del món, molt pendents de la decisió de la Reserva Federal (Fed), que es debat entre una retallada de tipus de 25 punts bàsics o de 50 punts bàsics.

Al Japó se n'han conegut referències rellevants. Les importacions i exportacions a l'agost van augmentar un 2,3% i un 5,6%, respectivament, en comparació amb l'any anterior, segons el Ministeri de Finances nipó, però les dues dades han quedat per sota de les estimacions de l'enquesta de Reuters, que pronosticava un creixement del 13,4% i del 10%.

Les comandes de maquinària del sector privat al Japó van disminuir un 0,1% al juliol respecte al mes anterior, segons dades de l'Oficina del Gabinet, per sota de les estimacions de Reuters que anticipaven un augment del 0,5%.

Cal destacar també que el Banc d'Indonèsia es reunirà aquest dimecres per prendre una decisió sobre els tipus. La taxa de política monetària es troba al nivell més alt des del 2016, malgrat que la inflació s'ha moderat i està dins de l'objectiu del banc central.

Pel que fa al comportament d'altres índexs, l'S&P/ASX 200 d'Austràlia cau un 0,14% i trenca una ratxa de quatre dies de guanys que havia portat l'índex a un màxim històric dimarts.

El CSI 300 de la Xina continental cedeix un 0,39%, després de tancar divendres al nivell més baix des del gener del 2019.

L'índex ponderat de Taiwan perd gairebé un 1%.

Els mercats de Corea del Sud i Hong Kong estan tancats avui, mentre que els mercats de la Xina continental han reprès operacions després d'un dia festiu de tres dies.

Aquest comportament de les borses asiàtiques es produeix després que ahir Wall Street tanqués amb signe mixt i tranquil. L'S&P 500 va marcar un rècord intradia abans de tancar per sota dels màxims de la sessió, però encara lleugerament a l'alça el dia, als 5.634,58. El Dow Jones va caure un 0,04% per tancar als 41.606,18 després de tocar un nou rècord durant la sessió. El Nasdaq Composite va sumar un 0,2%, fins als 17.628,06.

contador