La Xina anunciarà dissabte noves mesures fiscals per impulsar el creixement

Lan Fo'an, ministre de Finances de la Xina, celebrarà una conferència de premsa

César Vidal
Bolsamania | 09 oct, 2024 11:03
le president chinois xi jinping

La Xina anunciarà dissabte noves mesures fiscals per impulsar el creixement econòmic. Així ho ha confirmat en un comunicat l'Oficina d'Informació del Consell d'Estat (SCIO, per les sigles en anglès).

Lan Fo'an, ministre de Finances de la Xina, celebrarà una conferència de premsa centrada en la "intensificació de l'ajust anticíclic de la política fiscal per promoure un desenvolupament econòmic d'alta qualitat". No se n'han ofert cap detall addicional.

La convocatòria es produeix després de la decepció que ha suposat per als mercats l'anunci d'estímuls econòmics realitzat aquest dimarts per la Comissió Nacional de Desenvolupament i Reforma.

"Se suposava que la conferència de premsa de dimarts del principal planificador econòmic de la Xina, la Comissió Nacional de Desenvolupament i Reforma, seria el gran moment, aquell en què Pequín llancés una bazuca d'estímul. En canvi, va ser més aviat una pistola de joguina", explica Stephen Innes, gestor de SPI Asset Management.

El fet que la convocatòria sigui un dissabte resulta una mica estrany, encara que cal recordar que dissabte és un dia laboral a la Xina continental, tot i que els mercats estaran tancats.

Els inversors esperen que el ministre de Finances sigui l'encarregat d'anunciar nous estímuls fiscals de gran magnitud, ja que les mesures anunciades dimarts van ser escasses.

"El mercat esperava un anunci més potent tant en import com en disseny. La Xina mobilitza un import molt reduït de fons (0,2% del PIB) que, a més, anticipa del pressupost del 2025. Per tant, no suposa en agregat un augment de recursos, sinó simplement la bestreta dels ja esperats per al proper exercici", expliquen els analistes de Bankinter sobre les mesures de dimarts.

En aquest sentit, el Ministeri de Finances és l'organisme competent per dissenyar els paquets fiscals. La incògnita és ara veure si les mesures que anunciï Lan Fo'an compleixen les expectatives del mercat i són capaces d'estendre el fort rebot que van iniciar les borses xineses fa unes jornades.

contador