El Japó lidera les alces a l'Àsia: Goldman millora el consell de la Xina i Nintendo es dispara

El Nikkei avança més d'un 2% aquest dilluns

Bolsamanía
Bolsamania | 07 oct, 2024 09:51
la banque du japon a tokyo 20240920073213

La majoria d'índexs han pujat aquest dilluns a Àsia, liderats pel Nikkei, que avança un 2%, mentre els inversors anticipen una setmana de decisions de tipus a la regió.

Tres bancs centrals estan preparats per fer els seus anuncis sobre les taxes d'interès: el Banc de Corea, el Banc de la Reserva de Nova Zelanda i el Banc de la Reserva de l'Índia.

Els guanys al Nikkei s'han vist impulsats per accions del sector financer i de consum cíclic, amb noms com Mizuho Financial Group i Mitsubishi UFJ Financial Group entre els principals guanyadors de l'índex.

D'altra banda, les accions de l'empresa de videojocs Nintendo han pujat gairebé un 5% aquest dilluns després que s'informés que el fons sobirà d'inversió d'Aràbia Saudita considera augmentar la seva participació en la companyia i en altres empreses japoneses de videojocs.

El ien s'ha enfortit un 0,15% per cotitzar als 148,46 després d'haver assolit el nivell més baix en més de dos mesos a principis de la sessió. El dòlar ha guanyat força després d'un sòlid informe d'ocupació als Estats Units divendres, cosa que també va reduir les expectatives que la Reserva Federal necessiti una altra retallada de taxes de 50 punts bàsics.

El ien també ha estat sota pressió després que el nou primer ministre del Japó, Shigeru Ishiba, digués que no creu que l'entorn estigui llest per a un augment addicional de taxes per part del Banc del Japó.

La majoria de borses xineses continuen tancades per la setmana festiva i reobriran aquest dimarts. Serà el moment de veure si persisteix l'impuls pels estímuls econòmics. Goldman Sachs ha millorat la seva recomanació sobre les accions xineses a sobreponderar, unint-se al grup d'optimistes que destaquen l'impacte positiu de les mesures de Pequín.

contador