BBVA col·laborarà amb CFA per formar els financers en pensions

Els plans de pensions representen un 28% de l'estalvi de les famílies espanyoles en inversió col·lectiva.

  • BBVA és l'entitat espanyola que més CFA contracta
Rubén Escudero
Bolsamania | 06 jul, 2018 14:28
ep ciudad bbva
BBVA

BBVA ha arribat a un acord amb CFA Society Spain perquè els socis i abonats d'aquesta institució, entre els quals es troben els professionals financers amb la famosa certificació CFA (Chartered Financial Analyst), puguin formar-se en pensions i altres temes relacionats amb la previsió social assistint a les jornades específiques que la seva gestora d'actius, BBVA Asset Management, celebra periòdicament.

Des de 2014, el grup BBVA ha apostat per l'educació financera per a la jubilació per a tota la població espanyola a través de la iniciativa La Meva Jubilació. Consta de tres línies d'actuació que es canalitzen a través de l'Institut BBVA de Pensions: investigació, a través d'un fòrum d'experts independents; accions divulgatives, a través de diferents canals, i assessorament en matèria d'estalvi per a la jubilació.

CFA Society Spain és el braç de CFA Institute a Espanya, una institució global de referència en la formació i certificació de professionals financers que analitzen i gestionen inversions. Al tancament del 2017, la seva representació espanyola comptava amb més de 550 socis, dels quals un 22,5% són gestors de fons o carteres. La relació entre BBVA i CFA sempre ha estat molt estreta, ja que BBVA és, amb diferència, l'entitat espanyola que més professionals CFA contracta, un 22% del total, segons dades de la institució educativa de 2016, per davant de Santander (8%), CaixaBank (3%) i Sabadell (2%).

Els plans de pensions espanyols gestionen a l'actualitat més de 110.000 milions d'euros d'estalvi, molt propers al seu nivell històric més alt, segons Inverco. Al tancament del 2017, van aconseguir sobrepassar els 111.000 milions, i representen avui a prop d'un 28% de l'estalvi total de les famílies espanyoles destinat a vehicles d'inversió col·lectiva (fons d'inversió i SICAV) i pensions.

contador