Sacyr guanya la concessió de la Ruta de l'Itata a Xile

Tindrà una cartera d'ingressos de 1.200 milions d'euros

Bolsamanía
Bolsamania | 14 oct, 2024 11:27 - Actualitzat: 11:27
ep fachada de la sede de sacyr a 27 de marzo de 2023 en madrid espana
Fachada de la sede de Sacyr, a 27 de marzo de 2023, en Madrid (España)Eduardo Parra - Europa Press

El Ministeri d'Obres Públiques (MOP) xilè ha escollit l'oferta de Sacyr Concessiones com la més competitiva per guanyar la Segona Concessió Ruta de l'Itata (Accés Nord a Concepción). Aquesta via, de 96 quilòmetres, connecta les regions de Ñuble i Biobío, situades al centre del país

La concessió de la Ruta de l'Itata durarà un període mínim de 18 anys i tindrà una cartera d'ingressos de 1.200 milions d'euros. Sacyr Concessiones farà una inversió propera als 516 milions d'euros, que es destinarà a la millora, la construcció, el manteniment i l'explotació de la Ruta de l'Itata, segons ha explicat la companyia en nota de premsa.

Els treballs abasten els 96,1 quilòmetres (km) de la concessió, que inclouen 75,1 km de la Ruta 152; 14,1 km de la Ruta 158 i una nova connexió de 6,9 ​​km que enllaçarà amb la Ruta 146, concessió a càrrec de Sacyr a través de la societat Valles del Biobío.

El projecte consisteix a rehabilitar les calçades existents, rectificar traçats i habilitar nous ponts i trams de carrers de servei, millorant els estàndards de seguretat i confort per als usuaris. Entre les principals obres, la nova concessió inclou 10 nous enllaços, 2 ponts, 2 viaductes, 24 nous paradors, 12 noves passarel·les, carrers de servei, circuits i un nou pont de vianants, més de 7 km de ciclovies, senyalització i demarcació, i la implementació del sistema de cobrament electrònic (free flow).

PRESENT A XILE DES DE 1996

Sacyr és present a Xile des del 1996, quan es va adjudicar la seva primera concessió per a la construcció i operació de l'autopista Los Vilos-La Serena.

Actualment, Sacyr opera cinc aeroports, nou rutes concessionades, que arriben a més de 6.000 km de carreteres i que representen el 10% de la xarxa viària xilena.

Compta, a més, amb set hospitals en diferents fases d'execució i cinc plantes que cobreixen el cicle complet de l'aigua, així com projectes emblemàtics com la construcció del Nuevo Puente Ferroviario per a EFE, obra que reemplaçarà l'actual estructura que té més de 130 anys.

Amb presència a 14 de les 16 regions del país, Sacyr genera més de 4.500 llocs de treball directes, enfocats en la qualitat i compromesos amb les realitats i necessitats locals, sempre amb el propòsit d'elevar el benestar de les comunitats.

contador