El projecte cerca mitigar els riscos de la computació quàntica amb agilitat criptogràfica
Banc Sabadell ha conclòs un projecte conjunt amb Accenture i QuSecure per explorar l'impacte de l'adopció de tecnologies de criptografia postquantica (PQC) a la infraestructura del banc.
Aquest projecte suposa "un important pas endavant" per reforçar la resistència als atacs quàntics, en què Banc Sabadell ha utilitzat el programari de QuSecure per a l'agilitat criptogràfica i les biblioteques de codi obert per modernitzar i orquestrar el xifratge.
La col·laboració entre Banc Sabadell, Accenture i QuSecure ha consistit en la "definició dels passos necessaris perquè el banc tingui garantida la seguretat quàntica" així com l'estimació inicial de com adoptar les tecnologies de seguretat quàntica. La finalització amb èxit del projecte, de quatre mesos de durada, demostra encara més el compromís de l'entitat de mantenir-se a l'avantguarda dels avenços a la carrera de la seguretat quàntica.
"La criptografia té un paper fonamental a la banca, assegurant processos com els pagaments, les interaccions digitals amb els clients i les comunicacions amb la infraestructura del mercat. També és essencial per protegir la informació confidencial. A mesura que ens endinsem en una era de computació postquantica, entre els desafiaments que afrontem es troben tant la identificació de l'ús de mètodes criptogràfics vulnerables a atacs quàntics com la transició a una criptografia quàntica segura amb agilitat i eficiència", ha explicat Joan Puig, CISO del Grup Banc Sabadell. "Aquest projecte en què col·laborem amb Accenture i QuSecure ens ha permès explorar l'impacte de l'adopció de tecnologies de criptografia postquantica a la infraestructura del banc".
Segons el Centre d'Anàlisi i Intercanvi d'Informació de Serveis Financers (FS-ISAC), la transició a l'agilitat criptogràfica ha de començar immediatament i és una estratègia a llarg termini, no una implementació única.
"Estem encantats de col·laborar amb Banc Sabadell i QuSecure en aquest projecte innovador", ha comentat Tom Patterson, responsable global de seguretat de tecnologia emergent d'Accenture. "La nostra experiència en risc quàntic i els nostres laboratoris de proves de seguretat quàntica han permès a Banc Sabadell obtenir un avantatge competitiu amb un full de ruta clar i provat per a la transició a tecnologies quàntiques segures que incorporen els últims estàndards NIST PQC. Aquesta col·laboració demostra el nostre compromís d'ajudar les organitzacions a salvaguardar les dades de les amenaces emergents plantejades pels ràpids avenços de la computació quàntica".