RBC apuja el preu de Solaria: tres claus que compensen amb escreix la caiguda de l'energia

Situen la valoració de les seves accions als 16,5 euros, des dels 15,5 euros previs

Bolsamanía
Bolsamania | 02 oct, 2024 11:39
ep archivo   solaria ha conectado a la red con exito el complejo fotovoltaico cifuentes trillo de
SOLARIA - Archivo

Els experts d'RBC han elevat el preu objectiu de Solaria i donen tres raons per a això que, segons la seva opinió, compensen amb escreix la caiguda dels preus de l'energia. Ara, situen la valoració de les seves accions en 16,5 euros, des dels 15,5 euros previs.

Solaria Energía
12,380
  • 5,99%0,70
  • Max: 12,38
  • Min: 11,62
  • Volume: -
  • MM 200 : 11,98
17:35 02/10/24

"Creiem que una millor posició de caixa, els preus més importants de l'energia assolits i la posició líder de Solaria en connexions de centres de dades (CD) a la xarxa elèctrica a Espanya són les tres raons principals per mantenir-nos-hi positius", assenyalen.

Com expliquen al seu darrer informe, la principal preocupació dels analistes d'RBC amb Solaria era la seva posició de caixa de només al voltant de 50 milions d'euros al primer i segon trimestre del 2024. Però la companyia va informar que havia crescut fins als 94 milions d'euros a finals del tercer trimestre, "creiem que gràcies al capital circulant i la liquidació dels actius italians".

A més, "això no inclou l'acord de CC que està a prop de completar-se amb Datasection, que podria afegir una entrada d'efectiu de 60 milions d'euros a Solaria al quart trimestre. Quan això passi, i si l'acció no reacciona a la notícia, Solaria està considerant implementar una recompra d'accions. Recordem que l'efectiu és clau perquè una empresa com Solaria continuï desenvolupant nova capacitat”, afegeixen.

Sobre el nou negoci de CC, destaquen que Solaria té actualment 270 MW de drets de connexió a Espanya, cosa que col·loca Solaria com el líder espanyol en drets de connexió a la xarxa, "la qual cosa es considera el principal coll d'ampolla per al desenvolupament de CC".

La seva nova valoració del negoci de CC de Solaria al voltant de 160 milions d'euros equival a una probabilitat del 80% a l'acord anunciat de 40 MW i una probabilitat del 50% als 230 MW restants amb drets de connexió a una valoració d'1 milió d'euros/MW.

"La nostra valoració inclou 90 milions d'euros en SOTP i un impacte positiu d'uns 70 milions d'euros en deute net. Això no s'acaba aquí, ja que Solaria espera afegir-hi 0,7 GW més en drets de connexió en breu. La CC és un negoci amb una intensitat de capital molt baixa que podria afegir importants entrades d'efectiu a Solaria durant els propers mesos", afirmen.

Finalment, apunten que al segon semestre del 2024 i del 2025 es veuen molt millor en preus assolits. Com recorden, el primer semestre del 2024, Solaria va patir preus molt baixos a Espanya amb un preu mitjà assolit de 42 euros/MWh i va arribar a baixar fins als 18 euros/MWh de preu comercial (30% de la producció de Solaria) al segon trimestre del 2024.

Al tercer trimestre del 2024, calculen que els preus de l'energia solar per al comerç es van situar en 52 euros/MWh, és a dir, aproximadament 3 vegades el segon trimestre del 2024, i, basant-se en les previsions del quart trimestre del 2024, estimen que el preu mitjà de l'energia solar per al comerç es podria mantenir en uns 40 euros/MWh i el 2025 podria augmentar fins a uns 50 euros/MWh.

contador