Commerzbank accelera el procés de reemplaçament del CEO després del moviment d'UniCredit

La directora financera, Bettina Orlopp, és vista com una candidata forta

Bolsamanía
Bolsamania | 19 set, 2024 11:10 - Actualitzat: 11:09
siege social de commerzbank a francfort en allemagne

Commerzbank busca accelerar el procés per reemplaçar el seu CEO, Manfred Knof, mentre enfronta un possible intent d'adquisició per part del rival UniCredit. Segons informa aquest dijous Bloomberg, la directora financera, Bettina Orlopp, és vista com una candidata forta per succeir Knof, encara que el banc també avaluarà candidats externs amb l'ajuda de la companyia de caçatalents Egon Zehnder.

Aquest mes, UniCredit va comunicar la compra d'una participació del 9% en Commerzbank i va indicar que podria cercar iniciar-hi converses. Knof va anunciar, just abans que es fes pública l'operació, que no seguirà un altre mandat quan el contracte finalitzi a finals de l'any que ve.

Tot i que no s'ha fixat una data potencial per a l'inici del nou successor de Knof, el gener ha estat esmentat com una opció, segons les fonts consultades per Bloomberg.

El consell executiu de Commerzbank revisa opcions sobre com respondre al moviment d'UniCredit, incloent-hi una possible estratègia de defensa. El diari alemany Handelsblatt va informar dimarts que Commerzbank estava considerant accelerar el procés de successió.

Els estrategs de Barclays van elevar ahir la seva recomanació sobre Commerzbank fins a mantenir des d'infraponderar i en van millorar el preu objectiu fins als 16 euros per acció des dels 12 euros per títol previs després de l'entrada d'UniCredit al capital del banc alemany.

"L'acció ha reaccionat positivament al flux de notícies i ha pujat aproximadament un 24% des de l'anunci de la participació estratègica. Esperem que això proporcioni suport a curt termini. Amb la propera recompra d'accions de Commerzbank equivalent al 5% de la seva capitalització de mercat entre novembre del 2024 i març del 2025, trobem riscos limitats a la baixa per al preu de l'acció”.

contador