Citi abaixa el preu de Repsol, però confia en la seva capacitat financera per reposicionar el negoci

Valoren les seves accions en 14,5 euros, enfront dels 17 euros anteriors, i mantenen el consell de compra

Bolsamanía
Bolsamania | 02 oct, 2024 12:36 - Actualitzat: 12:36
ep archivo   fachada de la sede de repsol a 27 de diciembre de 2023 en madrid
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

Citi ha retallat el preu objectiu de Repsol, però confien en l'"amplia capacitat financera per reposicionar el negoci com un actor industrial clau enmig de la transició energètica, amb focus sobre la bioenergia, el reciclatge químic i una creixent oferta multienergètica per a clients minoristes".

Repsol
11,975
  • 0,29%0,04
  • Max: 12,26
  • Min: 11,98
  • Volume: -
  • MM 200 : 13,53
17:35 02/10/24

Els experts de l'entitat col·loquen ara la valoració de les seves accions a 14,5 euros, enfront dels 17 euros anteriors, i mantenen la recomanació de 'compra' sobre la companyia.

"L'important negoci Upstream ha tingut un alliberament parcial de valor a través de la venda d'una participació minoritària del 25% a capital privat, però sembla que ofereix més avantatges, ja que aquest negoci està posicionat per a una possible oferta pública inicial el 2026", afegeixen en el darrer informe.

Com expliquen, el preu objectiu es basa en una valoració de flux de caixa descomptat (DCF) utilitzant els següents supòsits macroeconòmics. "La perspectiva de Citi Research per a les matèries primeres de 80 dòlars per barril el 2024 i 55 dòlars per barril a llarg termini, la refinació i productes químics a meitat de cicle a partir del 2026, i l'EUR/USD d'1,11", exposen.

Tot i això, des de Citi apunten a diversos riscos per al cas d'inversió i l'assoliment del preu objectiu fixat.

En primer lloc, els preus de les primeres matèries: "Els ingressos de Repsol són sensibles als canvis en els marges de refinació i els preus del petroli i el gas natural, que poden fluctuar significativament en funció de les forces econòmiques i geopolítiques".

En segon lloc, les divises: "En els seus negocis principals, els principals ingressos i costos de Repsol s'expressen en dòlars nord-americans, cosa que significa que, majoritàriament, els moviments de les divises EUR/USD són totalment translacionals (és a dir, tenen un impacte proper a 1:1 en els guanys per acció)”.

En quarta posició, les polítiques: "Els canvis en les forces polítiques poden afectar la propietat legal de Repsol, la seva capacitat fiscal i el ritme de l'activitat de desenvolupament a qualsevol país on operi".

Finalment, els desastres naturals i provocats per l'home: "Les activitats operatives de Repsol es poden veure greument afectades pels efectes de desastres naturals o accidents industrials. Els accidents poden comportar la càrrega de costos addicionals de remediació, multes i restriccions a les activitats comercials futures".

D'aquesta manera, destaquen que, si l'impacte d'aquests factors de risc és més negatiu o menys negatiu del que anticipen, aleshores el preu de l'acció podria no assolir o superar el preu objectiu.

contador