BEI i CriteriaCaixa signen un préstec de 80 milions per al CaixaResearch Institute

Primer centre de recerca biomèdica d'Espanya per a l'estudi interdisciplinari de la immunologia

Bolsamanía
Bolsamania | 30 set, 2024 15:52 - Actualitzat: 15:52
ep i d el consejero delegado de criteriacaixa angel simon el director general de la fundacion la
DAVID CAMPOS - CRITERIA

El Banc Europeu d'Inversions (BEI) i CriteriaCaixa han signat un préstec de 80 milions d'euros per finançar la construcció i la posada en marxa del CaixaResearch Institute. El préstec té un venciment de cinc anys.

Es tracta del primer centre de recerca biomèdica dedicat a l'estudi interdisciplinari de la immunologia que la Fundació La Caixa està desenvolupant a Barcelona.

CriteriaCaixa rebrà el finançament i farà arribar els fons al seu accionista únic, la Fundació La Caixa, a mesura que els necessiti per executar el projecte, que té un cost total de 110 milions d'euros.

L'acord s'ha fet efectiu mitjançant un acte de signatura on han estat presents el director general d'Operacions per a la UE del BEI, Jean-Christophe Laloux. el director general de la Fundació La Caixa, Antonio Vila, i el conseller delegat de CriteriaCaixa, Ángel Simón.

"Estem encantats d'unir les nostres forces amb CriteriaCaixa i la Fundació la Caixa per contribuir a la posada en marxa del CaixaResearch Institute", ha declarat Jean-Christophe Laloux, director general d'Operacions per a la UE del BEI.

"La pandèmia de la covid va ser un recordatori per a tots nosaltres de la importància que té la investigació immunològica i l'Institut hauria de contribuir a reforçar la capacitat d'Europa per prevenir malalties i fer front a futurs reptes de salut pública", ha afegit.

Per la seva banda, el director general de la Fundació La Caixa, Antonio Vila, ha assenyalat que “l'acord amb el BEI, a través de CriteriaCaixa, ens permet fer un pas endavant en la materialització del CaixaResearch Institute. Aquest centre pioner és una de les apostes estratègiques de la Fundació La Caixa per als propers anys. Poder comptar amb col·laboradors de primer nivell com el BEI fan encara més gran el projecte, i demostra, una vegada més, la importància de sumar esforços per donar resposta als grans reptes actuals".

El conseller delegat de CriteriaCaixa, Ángel Simón, ha expressat: “Sentim una enorme satisfacció per aquest acord que hem aconseguit amb el BEI i que contribueix a desenvolupar el projecte més emblemàtic de la Fundació La Caixa a l'àmbit de la investigació científica. Des de CriteriaCaixa estem orgullosos de complir la nostra missió d'aportar els recursos econòmics que permetin desenvolupar l'acció social de la Fundació i contribuir, així, al paper que juga a la societat, basat en un ferm compromís amb el desenvolupament socioeconòmic del territori”.

L'acord de finançament contribueix a les prioritats estratègiques del Grup BEI establertes al seu Pla Estratègic 2024-2027 i posa en relleu el compromís del grup amb la inversió en recerca, capital humà, infraestructures socials i transformació digital. El projecte contribuirà a augmentar la innovació i la competitivitat de la UE als àmbits de la salut i la innovació i reforçar-ne l'economia.

contador