Bayer s'enfonsa: un tribunal dels EUA revisarà un cas que afecta Monsanto

Tres professors al·leguen que un producte de la companyia els va causar lesions cerebrals

María Campillo
Bolsamania | 09 oct, 2024 18:06
la-commission-europeenne-devrait-avertir-bayer-concernant-son-opa-sur-monsanto

Bayer s'ha enfonsat un 6,79% a la borsa i ha caigut al nivell més baix des del març després que un tribunal dels Estats Units hagi comunicat que revisarà un cas que al·lega que l'exposició als productes de la seva unitat de Monsanto ha causat danys cerebrals a tres professors.

BAYER N
27,250
  • -6,79%-1,99
  • Max: 29,22
  • Min: 26,84
  • Volume: -
  • MM 200 : 28,21
18:30 09/10/24

La Cort Suprema de Washington ha acceptat tornar a examinar aquest litigi contra la farmacèutica sobre l'impacte de l'exposició a bifenils policlorats (PCB) al Centre Educatiu Sky Valley, a l'estat de Washington.

Cal recordar que, en relació amb aquest conflicte, al mes de maig passat el tribunal d'apel·lacions de l'estat de Washington va anul·lar una indemnització de 185 milions de dòlars contra Bayer en considerar que es van aplicar indegudament les lleis de Missouri, on Monsanto té la seu, cosa que va permetre que les demandes es presentessin dècades després que la companyia hagués deixat de produir PCB el 1977.

L'empresa alemanya va indicar que "no hi havia base per a un resultat diferent a l'apel·lació", i que creu que la decisió de la Cort d'Apel·lacions de Washington havia identificat tres errors en el cas, com per exemple que el testimoni dels demandants sobre l'exposició a PCB no tenia validesa científica.

Bayer va adquirir el fabricant nord-americà d'agroquímics Monsanto el 2018 i des de llavors lluita amb innombrables desafiaments legals als EUA pels suposats efectes cancerígens derivats de l'exposició als seus productes, entre els quals s'inclou l'herbicida Roundup.

Els litigis als EUA sobre els PCB i, més important, sobre el presumpte impacte negatiu per a la salut de l'herbicida glifosat, han pesat molt en les accions de Bayer.

contador