ASML cau, però els analistes confien: "Està molt per davant de qualsevol competència directa"

Les seves accions continuen registrant caigudes aquest dimecres, un dia després que s'enfonsessin un 15%

Bolsamanía
Bolsamania | 16 oct, 2024 12:50 - Actualitzat: 12:50
asmlcb

Les accions d'ASML continuen registrant fortes caigudes aquest dimecres (-4,5%), un dia després que s'enfonsessin un 15% després de publicar anticipadament els resultats del tercer trimestre i revisar a la baixa de les previsions per al proper any. Tot i això, els analistes segueixen confiant en la companyia i creuen que "segueix sent molt per davant de qualsevol competència directa".

ASML HLDG
634,400
  • -5,04%-33,70
  • Max: 658,20
  • Min: 629,50
  • Volume: -
  • MM 200 : 837,51
17:03 16/10/24

Així ho asseguren els experts de Third Bridge, que estimen que, fins i tot amb un fort suport governamental, la Xina podria trigar almenys 15 anys a assolir la tecnologia d'ASML: "Actualment, cap empresa rivalitza amb les màquines EUV d'ASML, i menys de la meitat de les vendes de DUV d'ASML s'enfronten a la competència”.

Segons la seva opinió, els desafiaments de la cadena de subministrament, com l'escassetat de mà d'obra qualificada i les tensions geopolítiques, són riscos, però fins ara no han afectat significativament les vendes. La relació d'ASML amb Zeiss segueix sent un possible coll d'ampolla, però els experts creuen que és poc probable que els problemes de la cadena de subministrament descarrilin els objectius per al 2025”.

A més, esperen que els mercats de memòria i lògica es recuperin a finals del 2024, "cosa que impulsarà una demanda més gran de màquines d'ASML. La previsió d'ingressos per al 2025 de 30.000 a 35.000 milions d'euros sembla estar a l'abast de la mà, fins i tot a l'extrem inferior d'un mercat feble", diuen.

També mostren certa confiança els analistes de Bankinter que, tot i que reconeixen que es tracta d'una notícia negativa i no descarten caigudes addicionals a curt termini, de moment es mantenen al marge del valor fins a conèixer-ne tots els detalls.

"En anteriors ocasions que s'han produït decepcions en resultats la cotització ha patit entre una i dues setmanes abans de començar la recuperació. En tot cas, la nostra visió a mitjà termini del sector de semiconductors no canvia" i consideren "que la fortalesa de creixements de beneficis esperada per als propers anys serveix per donar suport a les cotitzacions del sector”.

Mentrestant, a IG veuen que, encara que l'empresa s'hagi enfrontat a dificultats a curt termini, "la seva capacitat per recuperar-se dependrà de la seva adaptabilitat i de la demanda futura al mercat de semiconductors" i que "la reacció dels inversors i el anàlisi de les tendències a la indústria seran crucials per determinar el rumb d'ASML durant els propers anys”.

Admeten que els analistes han manifestat la seva preocupació per l'efecte que aquest ajust en les expectatives d'ASML podria tenir al sector en conjunt. "Amb un mercat de xips que encara no mostra signes de recessió, la cautela dels clients i la incertesa econòmica global continuaran sent factors determinants a l'evolució de la companyia", afirmen.

Mentrestant, creuen que ASML ha de navegar per aquests desafiaments, mantenint la seva posició com un proveïdor clau a la indústria de semiconductors i adaptant-se a un entorn en constant canvi.

Per a AJ Bell, les perspectives d'ASML obligaran els inversors a pensar seriosament en el potencial poder adquisitiu d'altres fabricants de xips, mentre que els consumidors de tot el món, però especialment a la Xina, encara estan sentint l'impacte d'una inflació abrasadora".

Finalment, els experts de Banc Sabadell comenten que, “si bé la realitat s'ha imposat a la nostra tesi que l'upside de la IA aconseguiria equilibrar la debilitat d'altres mercats, mantenim la nostra aposta en el valor en espera que la celebració de la presentació estratègica a inversors del 14/11 torni a posar el focus sobre les perspectives de llarg termini de la companyia, que seguim veient positives”.

Tot i això, rebaixen el seu preu objectiu en un 10%, fins als 790 euros per acció, amb una recomanació de sobreponderar. Per la seva banda, a Morningstar veuen que, "tot i una estimació de valor raonable reduïda a 850 euros, ASML presenta una oportunitat de compra al preu infravalorat actual, i considerem que l'acció està infravalorada en un 27%".

contador