De Guindos tranquil·litza les agències de valoració: la independència de Catalunya és 'impossible'

El Ministeri d'Economia es dedica a transmetre un missatge de calma per a evitar que Espanya es vegi afectada negativament

  • A finales de septiembre, antes de las elecciones catalanas, De Guindos se reunió con representantes de Moody's, Fitch y S&P
Bolsamanía
Bolsamania | 02 nov, 2015 09:29 - Actualizado: 10:22
guindos

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, i altres alts càrrecs del departament, han estat enviant missatges de tranquil·litat a les agències internacionals de qualificació i a importants fons d'inversió durant els últims temps.

"La secessió de Catalunya és impossible", han dit a El Mundo fonts del Ministeri. Però, a més, informa l’esmentat diari, el mateix ministre va tractar el problema amb responsables de Moody's, Fitch i Standard & Poor's a finals de setembre (concretament, el passat dia 21), sis dies abans de les eleccions autonòmiques catalanes. El seu objectiu era que no influís una victòria de Junts Pel Sí en les revisions futures de la qualificació del deute d'Espanya per part de les agències.

De Guindos estaria exposant a diferents actors del mercat "la impossibilitat" de la independència amb l'actual marc constitucional i el poder de què disposen les institucions de l'Estat sense arribar a especificar l'ús de l'article 155, afegeix el diari. El seu objectiu, amortitzar l'impacte de tota aquesta incertesa política i, sobretot, evitar que la prima de risc espanyola es vegi afectada.

contador