Les criptes no reaccionen després dels estímuls xinesos i continuen pendents de la Fed

La dada d'inflació del setembre podria donar més pistes de quin serà el proper moviment

Álvaro Estévez
Bolsamania | 09 oct, 2024 12:50 - Actualitzat: 12:50
ep archivo   criptomoneda bitcoin
ESET - Archivo

Pocs moviments al mercat de les criptomonedes durant les últimes 24 hores. El bitcoin (BTC) cedeix amb moderació, però es manté per sobre dels 62.000 dòlars. La criptomoneda reina ha esborrat pràcticament tots els guanys aconseguits durant els darrers set dies. Per part seva, l'ethereum (ETH) repunta amb molta moderació i ronda els 2.430 dòlars a aquesta hora de dimecres.

BTC
-
  • --
  • Max: -
  • Min: -
-
BTC-USD
62.123,57 BTC
  • -0,01%-5,60
  • Max: -
  • Min: -
17:21 09/10/24

Pel que fa a les altcoins, la tendència no és clara. Tokens com Binance coin (BNB), tron (TRX), dogecoin (DOGE) o shiba inu (SHIB) es revaloritzen amb contenció. Altres, com solana (SOL), cardano (ADA), chainlink (LINK) o toncoin (TON), cauen fins a un 2%.

El mercat continua sense reaccionar després dels estímuls fiscals anunciats per la Xina. Ahir, la Comissió Nacional de Desenvolupament i Reforma (CNDR, per les sigles en anglès) va explicar que el gegant asiàtic accelerarà l'emissió de bons especials per als governs locals i va prometre que el Govern seguirà emetent aquest tipus de bons durant el proper any. A més, a finals de mes es publicarà un pla d'inversions valorat en 100.000 milions de iuans (14.000 milions de dòlars) previst per al 2025.

Les notícies no van convèncer els inversors i van provocar grans caigudes als mercats de renda variable. Segons els experts, les mesures proposades per Pequín són insuficients i no van ser prou detallades per generar una reacció similar als estímuls econòmics anunciats pel Banc Popular de la Xina (PBoC, per les sigles en anglès) a finals del setembre. En aquest sentit, la Xina ha informat aquest dimecres que anunciarà noves mesures fiscals “per promoure un desenvolupament econòmic d'alta qualitat”. No se n'han ofert cap detall addicional.

En un recent informe, els analistes de QCP Capital preveuen una "reassignació de capital cap a les criptomonedes" a mesura que el rally xinès s'esvaeixi. "Això reflecteix la creixent maduresa de la indústria com un actiu alternatiu de risc. Preveiem un risc a la baixa a curt termini per a les accions a causa de la temporada que ve de guanys i la publicació de l'IPC, cosa que podria desafiar les seves elevades valoracions", apunten. Segons aquests estrategs, les tensions geopolítiques "compliquen encara més el panorama", encara que mantenen "una postura optimista a mitjà termini, esperant que els titulars electorals segueixin impulsant el moviment de les criptomonedes".

En aquest sentit, el mercat segueix pendent del que pugui fer la Reserva Federal (Fed) a la reunió que celebrarà entre el 6 i el 7 de novembre. Els funcionaris del banc central nord-americà van assenyalar que, si la inflació segueix el seu curs, es preveuen retallades dels tipus d'interès en un total de 50 punts bàsics (pb). En aquests moments, les previsions del consens s'inclinen cap a dues retallades de 25 pb a les reunions de novembre i desembre, encara que no tothom descarta una retallada de 50 pb com ja es va fer al setembre.

Per obtenir més pistes sobre com actuarà la Fed, el mercat segueix molt pendent de les dades econòmiques que arriben des dels Estats Units. Ara, l'atenció està posada sobre l'IPC del setembre. S'espera una moderació de la inflació fins al 2,3%, encara que també que la inflació subjacent es mantingui al 3,2%. També serà interessant conèixer la lectura de l'índex de preus de producció (IPP), que podria repuntar al 2,7% des del 2,4% anterior, segons les estimacions del consens.

Al pla empresarial, l'exchange Crypto.com ha demandat la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) i el seu president, Gary Gensler, després que el regulador enviés a la companyia un avís Wells. Aquest document adverteix a les companyies que la Comissió podria iniciar una acció reguladora contra elles. La demanda es va presentar "per protegir el futur de les criptomonedes als EUA", ha explicat Kris Marszalek, CEO de Crypto.com, en una publicació a la xarxa social X. La demanda, ha assenyalat, és "una resposta justificada a la regulació de la SEC mitjançant un règim d'aplicació de llei que ha perjudicat més de 50 milions de posseïdors de criptomonedes" als Estats Units.

Tot això, després que HBO hagi emès l'esperat documental Money Electric: The Bitcoin Mistery, en què ha assenyalat el desenvolupador Peter Todd com la persona darrere de l'àlies Satoshi Nakamoto, creador de la cadena de blocs Bitcoin. En una entrevista concedida a CoinDesk, Todd ha negat que sigui Satoshi.

contador