Barclays eleva consell i valoració de Commerzbank després de l'entrada d'UniCredit

Puja el preu objectiu a 16 euros per acció

María Campillo
Bolsamania | 18 set, 2024 15:29 - Actualitzat: 15:29
siege social de commerzbank a francfort en allemagne 20240911110914

Els estrategs de Barclays han elevat la seva recomanació sobre Commerzbank fins a mantenir des d'infraponderar i han millorat el preu objectiu fins alsd 16 euros per acció des dels 12 euros per títol previs després de l'entrada d'UniCredit al capital del banc alemany.

"L'acció ha reaccionat positivament al flux de notícies i ha pujat aproximadament un 24% des de l'anunci de la participació estratègica. Esperem que això proporcioni suport a curt termini. Amb la propera recompra d'accions de Commerzbank equivalent al 5% de la seva capitalització de mercat entre novembre del 2024 i març del 2025, trobem riscos limitats a la baixa per al preu de l'acció. També hem revisat les nostres previsions en funció de les últimes expectatives de tipus d'interès i les tendències actuals del mercat, i veiem riscos limitats a l'alça per a les expectatives de consens actuals. Creiem que els riscos a l'alça i la baixa ara estan equilibrats", expliquen els analistes.

Commerzbank té com a objectiu pagar un mínim del 70% dels guanys aquest any, o 1.600 milions d'euros, per complir amb la distribució als accionistes de 3.000 milions d'euros promesa durant el 2022-24. El grup espera rebre l'aprovació del Banc Central Europeu (BCE) per a una recompra de 600 milions d'euros a finals d'octubre i començaria el primer tram al novembre.

En aquest sentit, a Barclays creuen que l'entitat germànica presentarà una sol·licitud de recompra d'accions per 400-500 milions d'euros amb els resultats del tercer trimestre del 2024 i “emetrà un pagament de dividend en efectiu de 600 milions d'euros (és a dir, 0,50 euros per acció).

Així, després que UniCredit donés a conèixer que havia adquirit una participació del 9% al banc alemany, el seu CEO, Andrea Orcel, ha confirmat que la italiana té intenció de considerar totes les opcions estratègiques, incloent-hi una possible fusió. Tot i això, Commerzbank ha deixat clar que la seva intenció és seguir en solitari.

Amb tot, a Barclays emfatitzen que encara hi ha riscos. "El costat negatiu són els possibles desenvolupaments de fusions i adquisicions i els moviments de les taxes d'interès. Una caiguda pronunciada de les taxes podria tenir un impacte advers. D'altra banda, hi podria haver un risc alcista si veiem brots verds al mercat i l'economia alemanya i si el grup és capaç de complir els seus objectius de costos. Això, al seu torn, podria portar més retorns de capital”, conclouen.

contador