Volkswagen: Moody’s rebaixa la nota de la filial de serveis financers del grup

L’agència va rebaixar la nota de Volkswagen el dia 4 de novembre

Por

Bolsamania | 06 nov, 2015

Actualizado : 17:43

L'agència de qualificació de riscos Moody's ha rebaixat la nota de la divisió de serveis financers de Volkswagen d’«Aa3», equivalent a un excel·lent baix, a «A1», notable alt, després de l'escàndol provocat per la manipulació de les emissions contaminants en els seus vehicles amb motor dièsel.

Moody’s ha informat aquest divendres que també ha degradat la qualificació de Volkswagen Bank i dels seus dipòsits a llarg termini, informa Efe. Aquest moviment es produeix després que la qualificadora creditícia rebaixés la nota de Volkswagen fins a «A3», amb perspectives negatives, el dia 4 de novembre.

La companyia ha reconegut aquesta setmana que podria haver-hi fins a 800.000 vehicles més amb irregularitats i ha xifrat en uns 2.000 milions d'euros el «risc econòmic» associat a aquestes noves descobertes. «Després de les irregularitats detectades en alguns dels vehicles dièsel, el consell de direcció de Volkswagen va anunciar una investigació per establir si hi ha indicis de noves irregularitats sobre l'aprovació dels vehicles del grup», explica la companyia en un comunicat.

El mes de setembre passat, les autoritats dels Estats Units van denunciar que milers de vehicles dièsel del fabricant alemany incorporaven un programari que detectava quan s'estava fent un test i modificava el rendiment del motor per reduir les emissions de gasos contaminants respecte a les dades reals en carretera.

L'escàndol va tenir com a conseqüència la dimissió del CEO de la companyia, Martin Winterkorn, i la seva substitució per Matthias Müller, fins aleshores responsable de Porsche. A més d'Itàlia, Volkswagen s'enfronta a investigacions en altres països com Alemanya –on a més s'han retirat 2,4 milions de vehicles– i els Estats Units.

Últimas noticias