Trump torna a escalar les tensions amb la Xina sobre el virus i acusa directament Xi Jinping

Diu que el president xinès és al darrere de la "campanya de propaganda" contra els EUA i Europa

Bolsamanía
Bolsamania | 21 mai, 2020 16:48
ep april 28 2020 - washington dc usa president donald trump looks on as dr deborah birx white house
Contacto

El president dels EUA, Donald Trump, ha intensificat la seva retòrica contra la Xina, i ha assenyalat directament el líder del país, Xi Jinping, de ser al darrere d'un "atac de desinformació i propaganda contra els Estats Units i Europa". Així mateix, ha assegurat que les autoritats del país asiàtic podrien haver aturat "la plaga" però "no ho van fer".

"Tot ve de dalt", ha etzibat Trump en una sèrie de tuits el dimecres a la nit. L'inquilí de la Casa Blanca ha afegit que la Xina està "desesperada" perquè l'ex vicepresident Joe Biden, el suposat candidat demòcrata, guanyi la carrera presidencial. "El portaveu parla estúpidament en nom de la Xina, tractant desesperadament de desviar el dolor i la carnisseria que el seu país va escampar per tot el món", ha indicat Trump, "perquè puguin continuar estafant als Estats Units, com ho han fet durant dècades, fins que vaig arribar!".

Per part seva, la Xina ha instat aquest dimecres els Estats Units que es comprometin a derrotar la pandèmia de la COVID-19, en lloc d'emetre un "ultimàtum" dirigit a l'Organització Mundial de la Salut (OMS). El portaveu del Ministeri de Relacions Exteriors de la Xina, Zhao Lijian, ha especificat que "clarament es veu" que la comunitat internacional "en general" està "en desacord amb les accions dels Estats Units de tergiversar els fets, contradir-se, culpar els altres i minar la cooperació internacional en el combat a la pandèmia", segons ha informat l'agència de notícies estatal xinesa, Xinhua.

A més, Zhao ha assenyalat que la Xina ha aclarit i refutat les "fal·làcies" que Trump exposa en una carta dirigida al director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, en la qual amenaça amb fer permanent la congelació de fons a l'organització dependent de Nacions Unides, i també sortir-ne.

contador