Rússia respon per escrit als EUA abans de la reunió entre Blinken i Lavrov sobre Ucraïna

Aquest dimarts hi ha una trucada telefònica prevista entre els dos

Bolsamanía
Bolsamania | 01 feb, 2022 10:58
ep el presidente de rusia vladimir putin
-/Kremlin/dpa - Archivo

Un alt funcionari i un portaveu del Departament d'Estat dels Estats Units han confirmat aquest dilluns que han rebut "un seguiment per escrit de Rússia" després que aquest enviés les seves respostes després de les reunions cara a cara sobre l'actual crisi d'Ucraïna, segons recull la cadena nord-americana CNN. Es tracta de l'esdeveniment més recent a l'actual campanya diplomàtica per evitar una possible invasió de Rússia al país abans de l'esperada trucada telefònica prevista entre el secretari d'Estat dels EUA Antony Blinken i el ministre de Relacions Exteriors de Rússia, Sergeï Lavrov, dimarts.

"Seria improductiu dur a terme negociacions en públic, així que deixarem que Rússia decideixi si vol discutir el contingut de la resposta", va dir el portaveu. "Seguim plenament compromesos amb el diàleg per abordar aquestes qüestions i seguirem consultant a prop amb els nostres aliats i socis, incloent-hi Ucraïna", informa CNN.

Segons recull la CNN, la representant permanent dels Estats Units davant l'ONU, Linda Thomas-Greenfield, ha comentat als periodistes després de la sessió d'aquest dilluns, durant la qual els EUA van acusar Rússia de planejar la concentració de desenes de milers de tropes al llarg de la frontera entre Bielorússia i Ucraïna, que els Estats Units "van demanar aquesta reunió per permetre als russos donar-nos una explicació de quines són les seves accions".

Els Estats Units han portat aquest dilluns al Consell de Seguretat de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) el conflicte a Ucraïna per discutir la concentració de tropes russes a la frontera. De moment, des de Moscou s'acusa Washington de "generar histèria" mentre la Casa Blanca adverteix de severes conseqüències si s'abandona la via diplomàtica.

La tensió al voltant d'Ucraïna no fa més que augmentar-se. Durant la reunió d'aquest dilluns a l'ONU, l'encreuament d'acusacions entre l'un i l'altre bàndol no ha parat.

Mentrestant, tal com avança l'agència AFP, Joe Biden, president dels EUA, ha advertit de "severes conseqüències" si s'abandona la via diplomàtica al conflicte d'Ucraïna. Cal recordar que hi ha més de 100.000 tropes russes apostades a la frontera, encara que des del Kremlin insisteixen que no envairan el país.

contador