Pete Buttigieg es retira de la carrera presidencial dels Estats Units pel Partit Demòcrata

Després dels mals resultats obtinguts el dissabte a les primàries de Carolina del Sud

Bolsamanía
Bolsamania | 02 mar, 2020 16:20
buttigieg

El demòcrata Pete Buttigieg ha decidit aquest diumenge posar fi a la seva campanya electoral per a ser el pròxim candidat del seu partit a les pròximes eleccions a la Casa Blanca de 2020, després dels mals resultats obtinguts el dissabte a les primàries de Carolina del Sud.

L'aspirant més jove del Partit Demòcrata, 38 anys, havia estat alcalde de la petita localitat de South Bend, a Indiana, la qual cosa no va ser obstacle perquè aviat es situés com un dels favorits, després dels bons resultats que va aconseguir a les enquestes d'opinió, i sobretot en aconseguir la victòria al caucus d'Iowa, i quedar per darrere de Bernie Sanders a New Hampshire per un marge estret.

No obstant això, els posteriors resultats en Nevada i Carolina del Sud han provocat que Buttigieg, qui va trencar tabús en declarar-se obertament homosexual, hagi optat per abandonar la seva carrera a la Presidència dels Estats Units a poques hores del 'superdimarts', en què fins a 16 estats celebraran primàries al mateix temps, entre ells els dos més poblats, Califòrnia i Texas.

Buttigieg ha cancel·lat aquest diumenge els seus actes de campanya a Dallas i ha tornat a South Bend, la seva ciutat natal, on, segons fonts del seu equip citades per la cadena estatunidenques CNN, anunciarà oficialment la seva retirada per la candidatura demòcrata.

"Ell creu que això és el millor pel país, perquè aquesta nació dividida es recuperi, i poder derrotar així al president Trump", han assenyalat des del seu gabinet. Veterà de la guerra de l'Afganistan i profundament religiós, va obtenir un quart lloc a les primàries de Carolina del Sud, on no va passar del 15 per cent dels suports, per la qual cosa no va obtenir cap delegat.

Fins avui es mantenia en tercer lloc a la pugna per ser el pròxim candidat demòcrata a la Casa Blanca, amb 26 delegats, per darrere de Sanders, amb 58, i Joe Biden, amb 50.

contador