El nou acord comercial entre els EUA, Mèxic i el Canadà dificulta qualsevol pacte amb la Xina

Una clàusula especial aïllaria qualsevol dels tres països que tanquessin un pacte especial amb Pequín

Bolsamanía
Bolsamania | 03 oct, 2018 12:04
trump-pas-dispose-a-conclure-d-accord-commercial-avec-pekin

El nou acord comercial trilateral assolit pels Estats Units, Mèxic i el Canadà dificulta qualsevol pacte amb la Xina a causa de la falta d'una economia de mercat, segons han informat aquest dimarts diversos experts.

Si un dels socis actuals de l'Acord dels Estats Units-Mèxic-Canadà (USMCA, sigla en anglès) entra en una aliança amb un país com la Xina, els altres poden abandonar el pacte durant un període de sis mesos i formar el seu propi acord bilateral.

La clàusula, que ha provocat controvèrsia al Canadà, segueix els esforços del president nord-americà, Donald Trump, per aïllar Pequín econòmicament i impedir que les empreses xineses usin el Canadà o Mèxic com "la porta del darrere" per enviar productes sense aranzels als Estats Units.

Washington i Pequín es troben immersos en una guerra comercial en la qual s'han imposat rondes d'aranzels de forma recíproca. Sota aquesta clàusula, els països de l’USMCA han de notificar els altres amb una antelació de tres mesos abans d'iniciar aquest tipus de negociacions.

contador