Biden dona suport al "probable" enduriment de la política monetària de la Fed

El president nord-americà concedeix una roda de premsa amb motiu del seu aniversari de selecció

Bolsamanía
Bolsamania | 20 gen, 2022 11:34 - Actualitzat: 11:34
biden va cibler la responsabilite de trump dans l assaut du capitole

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha donat suport al "probable" enduriment de la política monetària per part de la Reserva Federal (Fed). Biden ha concedit aquest dimecres una roda de premsa en què ha fet un repàs a l'any que ha passat des de la seva elecció com a president.

Biden ha declarat que "respecta la independència" de l'organisme, alhora que ha recordat que el control de la inflació es troba entre les tasques del banc central.

"La Covid-19 ha creat moltes complicacions econòmiques, com el ràpid augment dels preus a tota l'economia mundial", ha explicat Biden. Durant aquest temps, “la Reserva Federal va proporcionar un suport extraordinari durant la crisi”, ha continuat el president. "Atesa la fortalesa de la nostra economia i el ritme de les recents pujades de preus, és apropiat recalibrar el suport que ara cal", ha conclòs.

Biden va nominar Jerome Powell per a una reelecció al capdavant de la Fed a finals de l'any passat, precisament, després dels resultats obtinguts durant els pitjors mesos de la pandèmia de Covid-19 al país.

El banc central ha apuntat durant el mes de gener que apujarà els tipus d'interès i ja ha començat a retallar la quantitat de bons del Tresor amb l'objectiu d'encarir els préstecs a les empreses dels Estats Units. Els funcionaris van sostenir que aquesta pujada estaria justificada per la situació de l'economia, el mercat de treball i, en concret, la inflació.

La governadora de la Reserva Federal (Fed) i candidata a ocupar el lloc de 'número 2' al banc central, Lael Brainard, va declarar el 13 de gener passat al Congrés dels Estats Units que els esforços per reduir la inflació són la “ tasca més important” de la Fed.

L'últim informe d'inflació del Departament de Treball va mostrar que l'índex de preus al consum (IPC) dels EUA va despuntar fins al 7% en taxa interanual al desembre, des del 6,8% registrat al novembre i en línia amb allò previst pel consens de mercat, segons les dades publicades per l'Oficina d'Estadístiques Laborals del país nord-americà. D'aquesta manera, va tornar a marcar màxims des del juny del 1982.

contador