17 estats republicans s'uneixen per anul·lar la victòria de Joe Biden als EUA

Donen suport a la proposta del fiscal general de Texas, Ken Paxton

Bolsamanía
Bolsamania | 10 des, 2020 11:46
bidencbganaelecc

Nou intent republicà per anul·lar la victòria de Joe Biden a les eleccions presidencials dels Estats Units. Disset estats on Donald Trump va guanyar les eleccions han dit al Tribunal Suprem aquest dimecres que donen suport a la proposta del fiscal general de Texas, Ken Paxton, de presentar una demanda que podria revertir efectivament la victòria projectada al Col·legi Electoral del president electe demòcrata.

Paxton ha demanat permís al Tribunal Suprem per demanar a Geòrgia, Michigan, Pennsilvània i Wisconsin, estats on va guanyar Biden, pels seus processos de votació.

Per la seva banda, Trump ha presentat una moció per intervenir en el cas "a títol personal" com a candidat presidencial. El Tribunal Suprem encara no s'ha pronunciat sobre aquesta sol·licitud.

Els estats que donen suport a la demanda, tots els quals tenen fiscals generals republicans, són Missouri, Alabama, Arkansas, Florida, Indiana, Kansas, Louisiana, Mississipí, Montana, Nebraska, Dakota del Nord, Oklahoma, Carolina del Sud, Dakota del Sud, Tennessee, Utah i Virginia de l'Oest.

Per la seva banda, la fiscal general de Michigan, Dana Nessel, ha assenyalat que la presentació de Paxton "és un truc publicitari, no un al·legat legal seriós".

"L'erosió de la confiança en el nostre sistema democràtic no es pot atribuir a la bona gent de Michigan, Wisconsin, Geòrgia o Pennsilvània, sinó a funcionaris partidistes, com el senyor Paxton, que anteposen la lleialtat a una persona a la lleialtat al seu país", ha assenyalat Nessel en un dur comunicat.

"Les qüestions de Michigan plantejades en aquesta demanda ja han estat litigadas a fons i rebutjades rotundament als tribunals estatals i federals, per jutges designats de tots dos partits polítics. Les accions del senyor Paxton estan per sota de la dignitat de l'oficina del fiscal general i de la gent del gran estat de Texas", ha conclòs Nessel.

contador