N26 ja va de debò a Espanya: permet operar amb Apple Pay i nomenarà un responsable per al mercat espanyol

Pedro Calvo
Bolsamania | 14 nov, 2017 17:19 - Actualitzat: 17:19
n26 foto statics

N26 -antic Number26- aspira que 2018 sigui l'any del seu aterratge i desenvolupament definitiu a Espanya. Dos anys després de l'anunci de la seva arribada al mercat espanyol, el banc mòbil desplega una estratègia més definida, comunica que permet operar amb Apple Pay i nomenarà un responsable per a Espanya.

La inèrcia és etiquetar com un banc digital. O com un banc en línia. "No, som un banc mòbil", precisa Alexander Weber, responsable de mercats internacionals d'N26. Perquè són això, un banc mòbil. "El banc del futur serà el telèfon intel·ligent", rebla durant una trobada amb 'Bolsamanía' per deixar clar l'ADN de l'entitat.

Creada el 2013 per Valentin Stalf i Maximilian Tayethal a Alemanya, a finals de 2015 va anunciar una estratègia d'expansió europea. Entre els seus nous mercats va situar ja Espanya, on va començar a registrar altes durant la primera meitat de 2016, per després interrompre el procés, abans de reobrir-lo a finals de l'any passat.

Aquella etapa anava a ser com un camp de proves. Weber confirma que ara ja tenen una estratègia més definida. Tant per Espanya com per a altres mercats on estan presents, ja que ja operen en 17 països i el 2018 tenen previst entrar al Regne Unit i donar el salt als EUA amb N26 Inc. Per ara, declaren que compten amb més de 500.000 clients.

Diversos aspectes certifiquen aquesta impressió. Quan van arribar a Espanya el 2015 es deien Number 26 i operaven sota el paraigua del banc alemany Wirecard Bank. Ara, i després d'un canvi d'imatge, són N26 i compten amb llicència bancària pròpia.

TRES EIXOS PRINCIPALS

Els seus plans per a Espanya passen per tres fronts. El primer, i de la mateixa manera que en altres països, nomenar un responsable del mercat espanyol -'country manager'- al començament de 2018.

El segon, oferir als seus clients a Espanya el sistema Apple Pay, tal com ha anunciat oficialment aquest dimarts, de manera que se suma a altres entitats que ja ho oferien, com el Santander (OpenBank) i CaixaBank (ImaginBank). "Ens complau poder respondre a la demanda massiva que hem vist d'Apple Pay a Espanya”, afirma Alexander Weber. "Ja hem anunciat el llançament d'Apple Pay a França i ens alegra afegir-hi Itàlia, Espanya i Finlàndia a la llista de països als quals N26 dóna suport a Apple Pay", afegeix.

I el tercer, donar a conèixer la seva filosofia de fer banca a través del mòbil, consistent a oferir un compte bancari -gratuïta sempre que es realitzin almenys nou compres cada tres mesos, perquè en cas contrari es carregaria una comissió de 8,7 euros cada tres mesos-, una targeta Mastercard amb la qual poder treure diners gratis cinc vegades al mes i una aplicació amb la qual realitzar pagaments, transferències i que ofereix una passarel·la cap als dipòsits o productes d'altres entitats amb la intenció de facilitar les decisions d’estalvi i inversió dels clients.

Perquè, fidels a la filosofia 'fintech', el client és el centre de totes les coses i l'experiència usuari és fonamental. Dels 300 empleats de l'entitat, un terç es dedica a atendre els clients, un altre terç a disseny i tecnologia i l'últim terç a qüestions més comunes amb la banca tradicional, com el desenvolupament de productes o assumptes legals.

contador