Intelgate: AMD presumeix del "risc gairebé zero" dels seus processadors enfront de Meltdown i Spectre

La segona de les tres variants de Spectre és l'única que preocupa a AMD encara que explica que hi ha "un risc gairebé zero d'explotació d'aquesta variant"

  • Segons el CTO d'AMD, Mark Papermaster, fa temps que estan treballant amb l'equip d'analistes de seguretat de Google que va detectar el problema
David Vicente
Bolsamania | 08 gen, 2018 12:13
intel amd meltdown spectre
BOLSAMANIA

La crisi dels processadors, el també anomenat Intelgate, cada vegada apunta més a una crisi en Intel que a una del sector. Des del primer moment, AMD, l'altre gran productor de xips, ha intentat deslligar-se de les vulnerabilitats i insisteix que els seus dispositius no corren gairebé cap risc enfront de Meltdown i Spectre.

INTEL
20,206
  • 3,51%0,69
  • Max: 20,21
  • Min: 19,52
  • Volume: -
  • MM 200 : 28,01
19:29 23/12/24
ADVANCED MICRO DEV.
125,010
  • 4,87%5,80
  • Max: 126,34
  • Min: 120,47
  • Volume: -
  • MM 200 : 155,66
19:29 23/12/24

A mesura que passa el temps des que sortissin a la llum les dues vulnerabilitats en els processadors que posaven al focus del problema els components d'Intel, la companyia nord-americana sembla ser la gran afectada i la indústria intenta evitar el cop. El gegant AMD tracta des del primer moment d'allunyar-se d’ambdues vulnerabilitats i sempre ha defensat que l'arquitectura dels seus dispositius els fa immunes a Meltdown, que només ha estat detectat en Intel.

El punt d'atenció es fixa en Spectre, la vulnerabilitat més agressiva i encara sense una resolució sobre la taula, tot i que el sector no està alarmat pel fet que és un error difícil d'explotar pels hackers. AMD ha dividit Spectre en tres vulnerabilitats i ha explicat l'exposició dels seus processadors a cadascuna d'elles.

1. Bounds Check Bypass: es resol mitjançant les actualitzacions de programari i del sistema operatiu que els proveïdors i fabricants posaran a disposició dels clients. L'impacte sobre el rendiment és insignificant, segons el que s'esperava.

2. Branch Target Injection: les diferències en l'arquitectura dels processadors d'AMD fan que hi hagi un risc gairebé zero d'explotació d'aquesta variant. La vulnerabilitat a la variant 2 no s'ha demostrat en els processadors AMD fins a la data, segons explica la companyia.

3. Rogue Data Cache Load: AMD fixa en zero el potencial de vulnerabilitat d'AMD davant aquest error, a causa de les diferències d'arquitectura dels seus processadors.

El CTO d'AMD, Mark Papermaster, ha estat l'últim membre de la companyia en ressaltar la seguretat dels seus components. Aprofitant l'inici del CES 2018, la primera gran fira tecnològica que se celebra a Las Vegas, ha explicat que "la seguretat és una prioritat absoluta per a nosaltres". Mark va confirmar que fa temps que estan treballant amb Google Project Zero, l'equip d'analistes de seguretat de Google que s'encarrega de trobar vulnerabilitats zero-day, segons recull el web Xataka.

La fortalesa dels processadors d'AMD s'ha vist recompensada pels inversors. Els títols de la companyia pugen des de l'obertura del 3 de gener més d'un 8%, enfront de la caiguda de gairebé 4,5% que han registrat les accions d'Intel durant el mateix període de temps.

Com sempre, AMD també ha volgut recomanar encaridament al seu comunicat als seus clients que facin sistemàticament pràctiques segures, entre les quals s'inclouen: no fer clic a hipervincles no reconeguts, seguir protocols de contrasenyes assegurades, utilitzar xarxes segures i acceptar actualitzacions regulars del programari.

contador