Elon Musk es rendeix als ordinadors: "Som ximples i ens superaran en tot"

Durant la seva intervenció en una conferència d'IA a Xangai

Sergio García
Bolsamania | 29 ago, 2019 14:41
elon-musk-ceo-tesla 2
REUTERS/Aly Song

TESLA

539,600

17:39 26/03/20
16,53%
71,00

Elon Musk ho ha tornat a fer. L'excèntric multimilionari i emprenedor, CEO d'empreses com Tesla i SpaceX, ha afirmat que "els ordinadors ens superaran en cada aspecte, puc garantir-ho". Així de clar ho ha tingut durant la seva intervenció a la World Artificial Intelligence Conference celebrada a Xangai.

Musk assenyala com a símptoma d'aquest progrés de la Intel·ligència Artificial (IA) l'evolució tecnològica posada en pràctica sobre un tauler d'escacs: "el teu telèfon mòbil pot tombar el campió del món d'escacs".

L'excusa de la presència de Musk en aquest esdeveniment era Neuralink, una empresa emergent co-fundada per ell mateix.

La companyia aspira que els seus usuaris puguin elevar les seves habilitats cognitives gràcies a una sèrie d'interfícies operades per IA. "El primer que hem d'assumir és que som molt ximples i podem crear coses molt més intel·ligents que nosaltres", ha afirmat Musk.

La visió de Musk xoca amb la de Jack Ma, president d'Alibaba, gegant xinès. "Mai he pensat en la meva vida que sigui possible que les màquines acabin dominant els éssers humans".

Respecte als escacs, Ma sosté que és un joc creat per disputar entre humans de manera que "estaria content de veure un ordinador i un altre enfrontar-se", però no un ordinador i un humà.

No és la primera incursió de Musk a la IA. El 2017 ja va alertar que una cursa especial entre nacions per llançar la millor IA pot portar a la Tercera Guerra Mundial. El 2015, Musk va co-fundar l'empresa OpenAI, una organització sense ànim de lucre per investigar aquest tipus de tecnologia.

contador