El CEO de Regeneron avisa que el cas de Trump només és un cas
Aquest dilluns hi ha més novetats relacionades amb les vacuna contra la Covid-19, sens dubte un dels focus d'interès en el que resta d'any. El mercat continua esperant que hi hagi una vacuna abans d'acabar 2020 per a combatre al virus, mentre que els interessos polítics de Donald Trump de cara a les eleccions del 3 de novembre fan més probable que es prengui alguna decisió sobre tractaments 'anti-Covid' a curt termini.
Després que Trump digués la setmana passada que autoritzarà 'per la via ràpida' i que regalarà als americans el tractament de Regeneron contra la Covid que ell mateix ha provat i que considera molt efectiu, el conseller delegat de la companyia ha advertit que el bon resultat amb Trump és una cosa excepcional i que fan falta més proves per determinar que el tractament funciona.
Leonard Schleifer, CEO de Regeneron, la companyia que està desenvolupant un còctel de drogues experimentals que aparentment van ajudar a Trump, ha advertit del perill de precipitar-se.
"El cas del president és un cas d'un, i això és el que anomenem un report de cas, i és una prova del que està succeint, però és l'evidència més feble que es pot obtenir", va dir, segons informa la CBS.
Schleifer va afegir que, encara que el cas de Trump té "alguns aspectes molt interessants", com la seva edat i els seus factors de risc, els seus resultats estan "molt per sota de l'escala d'evidència que realment necessitem".
A LA FI DE NOVEMBRE
D'altra banda, l'expert Moncef Slaoui, que treballa amb la Casa Blanca per a trobar una vacuna al més aviat possible, té l'esperança que els fabricants en sol·licitin una autorització d'emergència a la FDA a la fi de novembre.
També espera que les vacunes siguin més efectives en els assajos clínics del que se suposava, assenyalant que "la meva expectativa és realment entre el 80% i el 90% d'eficàcia".
"Em sorprendria molt negativament si estigués més prop del 50%", va dir, afegint que "tot el que veiem, incloent-hi les dades recents de Lilly i Regeneron amb la transferència d'anticossos monoclonals, suggereix que es pot aconseguir una eficàcia robusta".
"Mai abans s'havia fet un esforç d'aquesta proporció ni les vacunes s'havien desenvolupat en un període de menys d'un any", va remarcar Slaoui.