Madrid començarà a vacunar la setmana que ve a persones d'entre 50 i 55 anys

Aixeca les restriccions en quatre zones i n'hi haurà 11 confinades des de dilluns

Bolsamanía
Bolsamania | 14 mai, 2021 13:11
ep varias personas en el dispositivo de vacunacion puesto en marcha en las instalaciones del wanda
Jesús Hellín - Europa Press

La Comunitat de Madrid començarà a vacunar la setmana que ve a persones entre 50 i 55 anys als hospitals de la regió, al Wizink Center i al Wanda Metropolità, segons ha informat aquest divendres el viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19 de la Comunitat de Madrid, Antonio Zapatero.

Així ho ha traslladat Zapatero durant roda de premsa sobre la situació epidemiològica de la Comunitat, durant la qual ha avançat també que els centres de salut començaran a immunitzar la població de 68 anys en endavant.

"Des de la setmana que ve seran citats les persones de 50 a 55 anys a hospitals públics, al WiZink Center i a l'Estadi Wanda Metropolità", ha detallat.

Es començaran a aplicar també dosis de Janssen a grans dependents a domicili i a grups vulnerables i difícils de captar, com a persones sense llar en estreta col·laboració amb els serveis socials i dels ajuntaments. A més, "durant les pròximes dates" estendran la vacunació a immigrants sense regulació, amb l'ajuda de les ONGs.

A més, Zapatero ha assegurat que si la resposta del Ministeri de Sanitat no arriba administraran la segona dosi d'AstraZeneca i ha exigit a Sanitat que doni una "resposta immediata" perquè la seva "indecisió" "incomprensible" només "retarda la vacunació" i demana que s'apliqui juntament amb la de Janssen sense límit d'edat. Tot i això, diu que esperarà a la decisió de Consell Interterritorial per decidir sobre la segona dosi d'AstraZeneca: "Esperarem. En funció del que allà es decideixi, actuarà la Comunitat".

RESTRICCIONS

D'altra banda, la Comunitat de Madrid aixecarà les restriccions d'entrada i sortida, excepte per causa justificada, a partir de dilluns, a tres zones bàsica de salut (ZBS) de la capital i el municipi de Las Rozas. Així, a partir de les 00.00 hores de dilluns dia 17 de maig i fins a les 00.00 hores del dilluns 31 de maig les restriccions afectaran onze zones bàsiques de salut, que afectaran 270.000 madrilenys, el 4% població, i acumulen poc més del 5% dels casos.

D'aquesta manera, s'aixequen les restriccions a les ZBS de la capital de Vicente Muzas (Hortaleza) i Ghandi (Ciutat Lineal), així com a la zona bàsica de salut de Las Rozas, la localitat de Las Rozas. Mentrestant, es mantenen en Daroca (Ciutat Lineal), general Fanjul (Llatina), Castelló (Salamanca), Barajas (Barajas) i Pollancreda (Arganzuela), així com Reis Catòlics (Sant Sebastià dels Reis); Les Ciutats i les Margarides (Getafe); Majadahonda (Majadahonda) i la Princesa (Móstoles) i Leganés Nord (Leganés).

Així ho ha indicat la directora general de Salut Pública, Elena Andradas, durant la roda de premsa conjunta amb Zapatero. Tots dos han alertat que "clarament i rotunda la pandèmia no ha acabat" per la qual cosa demana "responsabilitat i prudència": "Estem clarament millorant, però això no ha acabat".

contador