Les màscares deixen de ser obligatòries a farmàcies i centres sanitaris

La mesura entrarà en vigor des d'aquest dimecres, una vegada es publiqui al BOE

Irene Hernández
Bolsamania | 04 jul, 2023 15:00
farmaciasansebastian

Les màscares deixen de ser obligatòries a farmàcies, centres sanitaris i sociosanitaris. La mesura entrarà en vigor des d'aquest dimecres, una vegada que es publiqui al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) després d'haver estat aprovat aquest dimarts al Consell de Ministres.

A partir de llavors, l'ús de mascareta passarà a considerar-se altament recomanable per protegir la població vulnerable en determinats entorns, segons el que acorda el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) el Ministeri i els consellers de Sanitat de les CA de manera unànime el 23 de juny passat.

En detall, es recomana seguir portant mascareta als centres sanitaris a les persones simptomàtiques quan estiguin en espais compartits i als professionals que atenen casos simptomàtics, així com a les UCI, en unitats amb pacients vulnerables i a les urgències hospitalàries o d'atenció primària, incloent-hi la sala despera.

De la mateixa manera, als centres residencials de persones grans i persones amb discapacitat, encara que no es recomana l'ús universal de les màscares, es considera necessari prendre precaucions addicionals per evitar brots.

D'aquesta manera, es declara la finalització de la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, una vegada s'han anat eliminant de mica en mica les restriccions a Espanya, "1.207 dies després", segons ha apuntat el ministre de Sanitat, José Miñones: "Encara que la malaltia segueix present, ja no suposa una situació de crisi sanitària”.

"Tres anys després del començament de la pandèmia hem acordat el final de la crisi sanitària i que decaiguin totes les mesures extraordinàries, amb especial atenció a l'obligatorietat de la màscara", ha expressat a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

contador