El doctor Fauci augura un retorn a la "normalitat" per Nadal

"No és una fórmula matemàtica... és una qüestió d'estimacions", adverteix

Bolsamanía
Bolsamania | 19 feb, 2021 14:15
ep anthony s fauci directorniaid
NIAID

El doctor Anthony Fauci, principal epidemiòleg de la Casa Blanca, ha assenyalat que la vida hauria de tornar a la normalitat -més o menys- per Nadal. En una entrevista a MSNBC, recollida per MarketWatch, el director de l'Institut Nacional d'Al·lèrgies i Malalties Infeccioses va advertir que hi havia moltes variables en joc i de tornar a una mena de normalitat "no és una fórmula matemàtica... és una qüestió d'estimacions". No obstant això, es va mostrar d'acord amb l'estimació del president Joe Biden que les coses començaran a tornar a la normalitat "a finals d'any, per Nadal".

No obstant això, pot ser que aquesta normalitat no es correspongui exactament amb la vida anterior a la pandèmia. Fauci va apuntar que és probable que els teatres i els restaurants segueixin tenint un aforament reduït, i "potser calgui seguir usant màscaretes" en públic.

"Però tot això són estimacions i poden passar moltes coses que les modifiquin" per bé o per mal, va dir. Una de les preocupacions és que les noves variants de la Covid-19 puguin provocar un nou repunt de les infeccions, cosa que podria interferir en aquest calendari.

Fauci també va assenyalar que, un cop vacunats, les persones seguiran necessitant separar els contactes de baix risc de les activitats públiques de major risc.

Els sopars familiars i les abraçades amb amics que hagin estat vacunats no haurien de suposar cap problema, ha indicat, però algunes sortides públiques podrien seguir sent limitades, depenent de la quantitat de població general que es vacuni.

contador