Wells Fargo guanya un 31% menys al tercer trimestre, però supera previsions

El tercer banc més gran dels EUA va anotar un benefici de 3.528 milions de dòlars

Álvaro Estévez
Bolsamania | 14 oct, 2022 15:12
wells-fargo-a-suivre-a-wall-street 20190927154121

El banc nord-americà Wells Fargo ha publicat els resultats corresponents al tercer trimestre del 2022, un període que s'ha tancat amb una caiguda del benefici del 31% en comparació amb el mateix trimestre de fa un any. Així, els guanys aconseguits entre el juliol i el setembre pel tercer banc més gran dels EUA han estat de 3.528 milions de dòlars enfront dels 5.122 milions de benefici de fa un any.

En taxa trimestral, en canvi, el resultat net ha avançat un 13%, ja que al juny va informar d'uns guanys de 3.119 milions de dòlars. Després de conèixer aquests resultats, els títols del banc radicat a San Francisco pugen a l'entorn de l'1,5% al ​​'premarket' de Wall Street.

Els ingressos, per la seva banda, han augmentat un 4% en taxa interanual, fins als 19.505 milions de dòlars des dels 18.834 milions en vendes del setembre passat. La xifra s'ha situat gairebé 1.000 milions per sobre de les expectatives del consens, que estimava uns ingressos a l'entorn dels 18.700 milions de dòlars.

Així mateix, el banc ha reservat 784 milions de dòlars en provisió per a pèrdues creditícies després de reduir-la fins als 1.400 milions fa un any. La provisió inclou un augment de 385 milions de dòlars que reflecteix “el creixement dels préstecs i un entorn econòmic menys favorable”.

Els préstecs mitjans han augmentat fins als 945,5 milions de dòlars des dels 854 de fa un any, mentre que els dipòsits mitjans s'han reduït fins als 1.407,9 milions; al tancament del setembre del 2021, els dipòsits eren de 1.450,9 milions de dòlars. D'altra banda, la ràtio CET1 ha caigut 150 punts bàsics fins al nivell del 10,b3%, mentres que el ROE i el ROTCE han experimentat retallades de més de tres punts percentuals fins al 8% i el 9,6%, respectivament.

El conseller delegat de Wells Fargo, Charlie Scharf, ha assenyalat que el “sòlid rendiment empresarial” de la companyia només es va veure entelat per una reducció del benefici fruit de “litigis, remeis a clients i assumptes reglamentaris relacionats principalment amb una varietat d'assumptes històrics”.

Així mateix, Scharf ha subratllat els efectes positius de la pujada dels tipus d'interès, que impulsen un fort creixement del marge d'interessos. “El rendiment creditici continua sent sòlid i seguim invertint a les nostres plataformes tecnològiques, plataformes digitals i un ampli conjunt de productes”, ha afegit.

Cal recordar que Wells Fargo està operant sota una sèrie d'ordres de consentiment vinculades al seu escàndol de comptes falsos del 2016, incloent-hi una de la Reserva Federal (Fed) que en limita el creixement d'actius. Com que és el més dependent de les hipoteques dels sis bancs més grans dels Estats Units, Wells Fargo s'ha enfrontat a la pressió a mesura que les vendes i l'activitat de refinançament han caigut fortament enmig de les taxes hipotecàries que han superat el 6%.

"Wells Fargo està ben posicionat, ja que es continuarà beneficiant de la pujada dels tipus i d'una gestió disciplinada de les despeses", ha assegurat Scharf, "Tant els clients de consum com els d'empresa segueixen en una sòlida condició financera, i seguim veient una morositat històricament baixa i altes taxes de pagament a totes les nostres carteres”.

contador