A la presentació dels seus resultats corresponents al primer trimestre fiscal
Vodafone España ha elevat la xifra de clients de telefonia mòbil, banda ampla fixa i televisió per quart trimestre consecutiu en els tres primers mesos del seu exercici fiscal.
La crisi del coronavirus també s'ha deixat veure en els comptes de la teleco britànica, que ha deixat d'ingressar un 6,9% menys per servei, fins als 920 milions d'euros.
Vodafone Espanya destaca, malgrat tot, "el gran impuls comercial" experimentat en aquest primer trimestre fiscal tot i el tancament del mercat i l'advers entorn que ha deixat la pandèmia.
En un comunicat, Vodafone explica que aquesta baixada es deu a una caiguda dels ingressos per roaming/visitants, a la posada en marxa de les iniciatives i ofertes per fer costat als clients i la societat durant la pandèmia, a la reducció d'ingressos provinents del sector HORECA i a les desactivacions temporals d'empreses pel descens de l'activitat, la qual cosa ha estat parcialment compensat per majors ingressos procedents de tarifes de terminació mòbil.
De fet, l'operadora remarca que si s'exclouen els efectes de la pandèmia del coronavirus, l'evolució dels ingressos per servei reflecteix la consolidació de la tendència positiva de l'últim trimestre de l'exercici anterior, quan la caiguda es va reduir a un 2,7%. Els ingressos totals de Vodafone Espanya durant els tres primers mesos de l'any van baixar un 8,2%, fins als 994,1 milions d'euros.
IL·LIMITADES I 5G
D'altra banda, Vodafone també remarca que durant el primer trimestre de l'any, i 15 mesos després del llançament "pioner" de la primera família de tarifes amb dades il·limitades del mercat espanyol, la companyia consolida 2,7 milions de línies que inclouen dades il·limitades.
En aquest sentit, l'empresa remarca que les tarifes il·limitades tenen un NPS (indicador per mesurar la lleialtat i la satisfacció del client) deu punts superior respecte a les tarifes sense dades il·limitades i suposen una "important millora" de l'experiència per als nous clients i els migrats.
"Incrementen notablement el consum de dades i revelen una demanda latent en relació amb el consum sense restriccions de dades i continguts en mobilitat que Vodafone va saber anticipar i gestionar de manera positiva anticipant-se al mercat", agrega.
Per un altre comunicat, Vodafone també recorda que és l'única operadora amb una xarxa 5G comercial desplegada i en actiu a Espanya, que es va estrenar al juny de 2019 en 15 ciutats i en l'actualitat ja arriba a un total de 21: Benidorm, Badajoz, Alacant, Múrcia, Palma, Valladolid, Madrid, Barcelona, València, Sevilla, Màlaga, Saragossa, Bilbao, Vitòria, Sant Sebastià, Coruña, Vigo, Gijón, Pamplona, Logronyo i Santander.
RESPOSTA A LA COVID-19
Vodafone Espanya ressalta que la crisi generada per la Covid-19 ha posat en valor la important inversió en infraestructures de xarxa (fibra i mòbil) que s'ha produït a Espanya i que ha permès al país "estar al capdavant a Europa i afrontar millor aquesta pandèmia".
"La xarxa és un actiu estratègic, no solament per al manteniment del teixit social i econòmic d'un país a través de les comunicacions, sinó també per garantir la seva capacitat de transformació i desenvolupament econòmic en el futur. Les telecomunicacions, i la connectivitat en particular, han adquirit un paper fonamental durant el confinament", ha incidit.
En aquest context, ha remarcat que la seguretat i la salut dels empleats i partners és la seva "prioritat", com demostren les "exhaustives mesures de monitoratge i prevenció" que, començant abans de l'inici oficial de l'estat d'alarma, els han ajudat a mantenir el control i minimitzar l'impacte. Així, el 100% de la plantilla que tenia aquesta possibilitat ha treballat en remot durant el confinament.