UniCredit tanca un 2022 "rècord" i augmenta el dividend i les recompres un 40%

El banc italià repartirà 5.250 milions d'euros als seus accionistes, 1.500 milions més que el 2021

Álvaro Estévez
Bolsamania | 31 gen, 2023 13:11
unicredit-choisit-jean-pierre-mustier-au-poste-d-administrateur-delegue

El banc italià UniCredit ha sorprès el mercat amb uns resultats molt millors del que s'esperava en un quart trimestre que la companyia italiana qualifica de “rècord”. Els guanys nets del banc milanès han repuntat fins als 2.460 milions d'euros als últims tres mesos del 2022, més del doble del que esperava el consens, enfront de les pèrdues de 883 milions del mateix període del 2021. A més, han anunciat que planegen repartir 5.250 milions d'euros entre els accionistes, un 40% més que l'any passat.

UNICREDIT
-
  • --
  • Max: -
  • Min: -
  • Volume: -
  • MM 200 : 35,89
-

El primer tram de recompra d'accions tindrà un valor d'uns 2.340 milions d'euros i s'engegarà un cop sigui aprovat per la junta general anual de l'empresa a finals de març, seguit d'un altre tram d'uns 1.000 milions d'euros a la segona meitat de l'any. Així mateix, aprovaran pagar un dividend per un total de 1.910 milions d'euros.

"UniCredit va obtenir uns resultats financers rècord que demostren els importants avenços en la nostra transformació industrial i la nostra capacitat d'impulsar un rendiment excel·lent a tot el cicle", ha assenyalat Andrea Orcel, conseller delegat d'UniCredit.

Després de conèixer aquestes xifres, els títols del banc italià s'han disparat i repunten per sobre del 7%. La companyia italiana ha pujat un 20% en borsa des del començament d'any.

“El nostre enfocament de creixement, la disciplina de costos i l'eficiència del capital han elevat el RoTE al 10,7%, superant l'objectiu d'UniCredit Unlocked. Això inclou provisions substancials preses, així com mesures proactives per millorar les línies de defensa existents, reforçant el nostre sòlid balanç i la nostra capacitat per fer front a la incertesa”, ha afegit Orcel. D'altra banda, la ràtio CET1 declarada per a l'exercici se situa al 16%.

Així mateix, el CEO del banc italià ha recalcat el creixement del banc transalpí “durant vuit trimestres consecutius, una prova clara de la transformació d'UniCredit, que n'ha demostrat la resistència i fortalesa” i ha subratllat que la seva exposició a Rússia ha estat “ben gestionada ” i “altament provisionada”, aconseguint reduir-la en més de 4.000 milions d'euros a un “cost mínim”.

Per a tot l'any 2022, UniCredit ha triplicat el benefici, que passa dels 2.096 milions d'euros el 2021 fins als 6.458 milions d'euros, les millors xifres "en més d'una dècada", segons Orcel. El benefici abans d'impostos per a tot l'exercici és de 7.289 milions d'euros, mentre que per al quadrimestre se situa als 2.111 milions d'euros enfront de les pèrdues de 2.228 milions registrades entre l'octubre i el desembre de l'any anterior.

Els ingressos d'UniCredit també han millorat substancialment als darrers tres mesos de l'any. Així, han experimentat un repunt del 29,2% fins als 5.719 milions d'euros enfront dels 4.425 del mateix període del 2021 i uns 600 milions per sobre del que estimava el mercat. Al conjunt del 2022, les vendes d'Unicredit han millorat un 13,6% fins als 20.343 milions d'euros.

Segons Orcel, el repunt dels ingressos va ser impulsat per “un impuls comercial positiu, un entorn favorable de tipus d'interès, la reducció de costos alhora que invertim per al futur i malgrat una inflació sense precedents, i un cost del risc que segueix sent baix”.

contador