Els ingressos han millorat un 9%
Solaria ha presentat aquest dilluns els resultats corresponents al primer trimestre de l'any, durant el qual ha obtingut un benefici net de 23,59 milions d'euros, xifra que suposa una caiguda del 5% en relació amb les xifres del mateix període de l'any passat, segons la informació tramesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).
Per la seva banda, l'import net de la xifra de negocis del grup ha pujat fins als 40 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 6% respecte al mateix període de l'any anterior, i la companyia detalla que "aquest increment es deu principalment a la producció més gran de les noves plantes fotovoltaiques que compensa la caiguda dels preus de l'energia així com a la primera rotació d'actius realitzada pel grup”.
"En aquest context de preus baixos, Solaria ha millorat els resultats, en concret, les vendes han augmentat un 6% gràcies a l'increment en la producció i als ingressos per infraestructures impulsats per la rotació de pipeline", valora la companyia.
En conjunt, els ingressos totals de la companyia, que agrupen la xifra de negoci i "altres ingressos", han crescut un 9% en la comparativa interanual, fins a assolir els 48,6 milions d'euros. Aquesta magnitud ha superat les previsions de consens, que apuntaven fins als 40 milions.
“Durant aquests primers mesos del 2024 hem obtingut uns resultats excel·lents dins un escenari de preus volàtils. Demostrem, una vegada més, que som una empresa sòlida. Seguim diversificant el nostre negoci centrant-nos en infraestructures i data centers, cosa que ens convertirà en un player fonamental per a la transició energètica i digital a Europa”, subratlla Enrique Díaz-Tejeiro, president de Solaria.
A més, l'EBITDA s'ha incrementat un 4% en comparació amb el primer trimestre del 2023, fins als 41,7 milions, enfront de les previsions de 34,5 milions d'euros, mentre que les despeses de personal s'han disparat un 43%, i Solaria detalla que això es deu "a l'increment a la plantilla mitjana del grup amb relació al mateix període de l'exercici anterior, increment necessari per emprendre el procés d'expansió internacional en què es troba immers el grup".
"Amb tot això, s'observa que el grup segueix complint el pla de negocis, cosa que es tradueix en un increment de la producció d'energia, increment de l'EBITDA i que per raons de la caiguda tan accentuada del preu no s'ha vist materialitzat en un increment més gran de l'EBITDA, però s'espera que aquest preu es normalitzi al llarg de l'exercici".
Al primer trimestre del 2024, la producció d'energia ha augmentat un 22% i ha arribat als 406 GWh, gràcies a "la posada en marxa de noves plantes".
A més, l'empresa destaca que "el començament del 2024 ha estat marcat per una important fita per a Solaria: l'inici de construcció del seu complex fotovoltaic Garoña de 700 MW (Burgos, Castella i Lleó), un dels vaixells insígnia de la companyia juntament amb amb la seva planta Cifuentes-Trillo de 626 MW (Guadalajara, Castella-La Manxa).
Pel que fa a noves autoritzacions, Solaria ha rebut recentment l'Autorització Administrativa de Construcció per al seu projecte Olivas de 175 MW situat a la província de Guadalajara (Castella-La Manxa) i que produirà energia suficient per cobrir la demanda de 98.000 llars, més que no pas tota la potència demandada per la ciutat de Guadalajara", afegeix.
APOSTA PER ITÀLIA I ALEMANYA
Pel que fa al pla d'internacionalització, Solaria considera que "el mercat italià jugarà un paper fonamental en els propers mesos" en què la companyia avançarà en els seus tres principals projectes al país: Palerm (241 MW), Luccano (243 MW) i Spinazzola (308 MW). La companyia "apostarà pel desenvolupament agrovoltaic de grans extensions de terreny que optimitzaran tant la generació d'energia com a agrícola".
"Així mateix, el grup ha obert noves oficines a Berlín, continuant així amb el procés d'expansió i creixement de l'equip a Alemanya, on la companyia ja ha identificat més de 5 GW de projectes potencials, principalment al nord-est del país", afegeix.