Els ingressos del període s'han situat als 4.092 milions
Sacyr ha presentat aquest dilluns els resultats corresponents als nou primers mesos de l'any, període durant el qual el benefici va escalar fins als 68 milions d'euros, un 13% més que entre el gener i el setembre de l'exercici anterior. A més, la xifra de negoci ha arribat als 4.092 milions d'euros, cxifra que representa un creixement del 42% enfront del mateix període del 2021.
Sacyr també ha explicat que durant els nou primers mesos va obtenir un Ebitda de 924 milions d'euros, un increment del 47% respecte al mateix període de l'exercici anterior, remarcant que l'Ebitda al setembre ja supera tot el registrat l'any passat.
Un "important creixement" que segons la companyia ha estat acompanyat d'una millora de la rendibilitat (marge d'EBITDA), que es va situar a la xifra rècord del 22,6%. A més, entre el gener i el setembre, el flux de caixa operatiu va pujar fins als 427 milions d'euros, el 6% més que el 2021.
Segons ha explicat la companyia, la millora dels resultats durant els tres primers trimestres "mostra la fortalesa del model de negoci, predictible i estable gràcies al focus concessional". A més, Sacyr "segueix demostrant la capacitat de posada en servei d'actius amb l'entrada en operació de diverses infraestructures rellevants", entre les quals esmenta AVO i Ruta 78 (Xile), Mar -1 i Rumichaca-Pasto (Colòmbia) i l'A3 (Itàlia).
La companyia ha donat un impuls al seu Pla Estratègic 2021-2025 amb l'anunci que explora activament diversos processos corporatius que li permetran avançar dos anys el compliment de l'objectiu de la reducció dràstica de deute net amb recurs. Aquests processos inclouen, segons ha detallat, la cerca d'un soci inversor per al 49% de Sacyr Agua, la desinversió del 49% de Sacyr Servicios i la continuació de la rotació d'actius no estratègics de concessions.
Cal recordar que durant el primer semestre de l'any Sacyr va vendre la seva participació en Repsol, fet que va suposar un resultat de caixa positiu de 58 milions d'euros i una reducció del deute associat de 563 milions d'euros. Així, la companyia va complir un dels objectius del seu Pla Estratègic 2021-2025.
Als resultats Sacyr ha indicat també que el deute net amb recurs va passar de 767 milions d'euros al juny als 689 milions d'euros al tancament del setembre. I la retribució a l'accionista és un dels pilars del Pla Estratègic 2021-2025, de manera que durant el 2022 Sacyr ha pagat dos scrip dividend per un valor de 0,115 euros per acció, que representen una rendibilitat per dividend del 4,8%,” complint l'objectiu i el compromís adquirit amb el mercat", ha indicat l'empresa.
EVOLUCIÓ PER DIVISIONS
Si s'analitzen els resultats per divisions, Sacyr Concesiones va obtenir una xifra de negocis de 1.439 milions d'euros (+66%) i un Ebitda de 542 milions (+65%) gràcies a la bona evolució operativa de la majoria d'actius, a la contribució de la nova autopista Ruta 78 (Xile) i diversos trams d'autopistes d'Itàlia, Colòmbia i el Paraguai. La cartera d'ingressos futurs se situa en 43.131 milions d'euros (+18%).
Pel que fa a Enginyeria i Infraestructures, la xifra de negocis d'aquesta divisió va assolir els 2.228 milions d'euros, el 14% més que el 2021. L'Ebitda va créixer el 25%, fins als 303 milions d'euros, i el marge d'Ebitda va assolir el 13,6%, enfront del 12,3% de l'any passat. En aquest cas, el creixement se sustenta en l'execució dels grans projectes de la cartera a països com Xile, Colòmbia, EUA, Perú, Uruguai o Espanya, entre d'altres. La cartera d'aquesta divisió va arribar als 6.774 milions d'euros, el 8% més que al tancament del 2021.
Finalment, a la divisió Serveis la xifra de negocis va créixer el 4%, fins als 793 milions d'euros. L'Ebitda va assolir els 79 milions, i va consolidar el bon comportament malgrat haver patit l'impacte d'un fort augment dels preus energètics i d'altres aprovisionaments. El marge d'Ebitda es va situar al 10%. La cartera de Serveis es va situar als 3.217 milions d'euros, un 3% més. Durant el 2022, aquesta divisió ha aconseguit nous contractes de neteja i recollida a Reus, Santurce, Torrejón de Ardoz, el lot 2 de la recollida de residus de Madrid, els lots 2 i 3 de zones verdes de la capital, entre d'altres.