Ryanair guanya 663 milions al primer trimestre per la fortalesa de la Setmana Santa

Compara amb els 170 milions del 2022 a causa de l'impacte de la guerra d'Ucraïna

Nieves Amigo
Bolsamania | 24 jul, 2023 11:38
photo d archives d un avion ryanair

Ryanair Holdings ha anunciat aquest dilluns un benefici després d'impostos durant el seu primer trimestre fiscal de 663 milions d'euros, en comparació amb un primer trimestre de l'any anterior afectat per Ucraïna en què va guanyar 170 milions d'euros, i gràcies a una forta Setmana Santa, el festiu addicional del Regne Unit (per la coronació de Carles III el maig) i les febles" compensacions anuals a causa de la invasió russa d'Ucraïna el febrer de 2022 que va danyar el trànsit i les tarifes del primer trimestre de l'any passat.

Els ingressos programats del primer trimestre van augmentar un 57%, fins als 2.470 milions d'euros. El trànsit va créixer un 11%, fins als 50,4 milions de passatgers, i les tarifes mitjanes van augmentar un 42%, fins als 49 euros, gràcies a una Setmana Santa "forta", ha dit l'aerolínia. Així, els ingressos totals del primer trimestre de l'any fiscal 2024 van augmentar un 40%, fins als 3.650 milions d'euros.

"Malgrat un modest augment en els costos unitaris (sense combustible) a poc menys de 32 euros al primer trimestre, l'avantatge de costos de Ryanair sobre els competidors de la UE es continua ampliant", ha dit l'aerolínia.

Michael O’Leary, conseller delegat de la companyia, ha remarcat que “tots els clients que es canviïn a Ryanair des d'aerolínies tradicionals de la UE amb tarifes altes poden reduir les seves emissions fins a un 50% per vol”. “Seguim invertint fortament en aeronaus de nova tecnologia. Durant el primer trimestre vam rebre el lliurament de 21 B737-8200 'Gamechangers' de baix consum de combustible. El maig vam signar un acord amb Repsol per subministrar SAF (sustainable aviation fuel) a les bases de Ryanair a Espanya. Això es basa en acords similars de SAF amb OMV, Neste i Shell i posa el grup al camí per aconseguir el seu ambiciós objectiu per al 2030 d'impulsar el 12,5% dels vols de Ryanair amb SAF, amb un 9,5% ja assegurat”.

Ryanair ha afegit que la seva iniciativa mediambiental més important a curt termini és pressionar perquè es faci una reforma urgent de l'ineficient sistema ATC (controladors aeris) d'Europa.

contador