Reig Jofre guanya 4,28 milions d'euros fins al setembre, un 16% menys

A causa dels efectes de majors amortitzacions i despesa financera

Bolsamanía
Bolsamania | 28 oct, 2022 15:09
ep archivo - recurso de laboratorio reig jofre
REIG JOFRE - Archivo

Reig Jofre va guanyar durant els nou primers mesos de l'any 4,28 milions d'euros, xifra que suposa un 16% menys que durant el mateix període de l'any anterior, a causa dels efectes de més amortitzacions i despesa financera. Mentrestant, l'EBITDA creix un 6%, fins a assolir els 21,2 milions i confirma la progressió del primer semestre.

Tab. Reig Jofre
2,820
  • -0,35%-0,01
  • Max: 2,89
  • Min: 2,80
  • Volume: -
  • MM 200 : 2,72
17:35 22/11/24

La farmacèutica catalana, al tancament del setembre, arriba als 195 milions d'euros de vendes, un 13% més que al mateix període de l'any anterior. Continua el fort creixement de les vendes a Consumer Healthcare, s'incrementa la producció a la nova planta de Barcelona i es recupera plenament la demanda d'antibiòtics fabricats a la planta de Toledo.

El marge brut se situa en el 59% el 2022 (62% el 2021), a causa del major pes de la venda de productes amb menys rendibilitat (antibiòtics) i d'una incipient pressió en els costos de matèries primeres.

Les despeses per retribucions a treballadors durant els primers nou mesos de l'any creixen un 7%, a causa del major nivell d'activitat industrial i el reforçament de xarxes comercials, especialment a nivell internacional.

Les altres despeses d'explotació creixen un 6%, a causa de, com a factor principal, els costos associats a la nova planta i major volum de fabricació.

L'amortització de l'immobilitzat puja fins als 15,1 milions d'euros, xifra que representa un creixement del 14% respecte al 2021. La causa principal és l'inici de l'amortització de les instal·lacions de la nova planta de Barcelona, ​​que ha representat una inversió total superior als 40 milions d'euros.

Durant aquests primers nou mesos del 2022 es registra una despesa financera d'1,4 milions d'euros, notablement superior a l'any anterior. La causa principal d'aquest augment és l'impacte de les diferències per tipus de canvi.

La inversió acumulada el 2022 és de 5,4 milions d'euros. El projecte principal d'aquest any és la construcció i posada en funcionament d'una nova línia de producció a la planta de Suècia, una inversió que superarà els 4 milions d'euros.

El Deute Financer Net es redueix des dels 69 milions d'euros al tancament del 2021 fins als 64,1 milions d'euros. La ràtio Deute/EBITDA també baixa notablement i se situa al 2,2 enfront del 2,5 al tancament del 2021.

El tercer trimestre s'igualen els nivells de creixement al mercat internacional i a l'espanyol, els dos situats al 13%. Les unitats més internacionalitzades són Pharmaceutical Technologies, que obté el 61% dels seus ingressos fora d'Espanya i Consumer Healthcare que, per la forta presència de la marca Forté a França i Benelux, concentra el 75% de les vendes en aquests països.

Per zona geogràfica, Espanya concentra un 45% de les vendes del grup, creixent un 13% en ingressos, destacant-ne la progressió a Consumer Healthcare, que creix a ritmes de més del 20%.

La resta de mercats europeus, que representen el 45% de les vendes, han crescut un 17%. El principal motor del creixement és l'àrea de productes hospitalaris de Pharmaceutical Technologies. I la marca FORTE PHARMA que, a les vendes a França, Bèlgica, Espanya i Portugal, afegeix la nova filial a Polònia.

La resta de països, que en conjunt representen el 10% de les vendes, retrocedeixen l'any un 2%, taxa que millora substancialment la tendència del primer semestre, durant el qual havien caigut un 6%.

Reig Jofre preveu que el proper any es mantinguin aquestes tendències que impulsen les vendes, "si bé, també haurem d'afrontar potencials increments de costos de materials i energia buscant estratègies que permetin mantenir la rendibilitat".

contador