Quabit registra pèrdues de 9 milions d'euros en 2019 per efectes extraordinaris

A causa d'efectes extraordinaris com a quitacions de deute, deterioració i activació de crèdits fiscals

Irene Hernández
Bolsamania | 28 feb, 2020 13:17
ep promocion de viviendas de de quabit en guadalajara
QUABIT/RAFAEL MARTIN SOLANO - Archivo

Quabit ha registrat en 2019 unes pèrdues de 9 milions d'euros, en comparació amb els guanys de 6.779 milions de 2018, segons els resultats presentats aquest divendres per la companyia, que atribueix aquesta xifra a efectes extraordinaris com a quitacions de deute, deterioració i activació de crèdits fiscals. En termes comparables, expliquen que el benefici net ha millorat un 6%.

Quabit Inmob.
0,400
  • -1,48%-0,01
  • Max: 0,41
  • Min: 0,39
  • Volume: -
  • MM 200 : 0,38
17:35 24/05/21

En aquest context, la companyia presidida per Félix Abánades ha tancat l'exercici 2019 amb una xifra de negoci de 45 milions d'euros, un 14% més que al 2018. L'evolució de l'Ebitda i del resultat net ha estat condicionat per efectes no comparables entre exercicis. Així, al 2019 hi ha hagut una millora del 55% a l'Ebitda, però continua en negatiu. En termes homogenis, se situa en un 14,5%, en línia amb l'evolució de la xifra de negocis a conseqüència de millors marges i un pes menor de les despeses d'estructura.

Quabit explica en un comunicat que aquesta tendència de millora es farà més pronunciada durant els pròxims trimestres, en els quals es materialitzarà de manera rellevant i consistent el lliurament d'habitatges. "Quabit Immobiliària continua avançant en un escenari marcat pel creixement sostingut, però sòlid, del mercat immobiliari, sobretot pel que es refereix a la construcció d'habitatges nous. Una fase més madura del cicle en la qual la seva estabilitat i consolidació s'atribueixen a la normalització del sector", assenyalen.

L'increment del deute es deu a les inversions en sòls i el retard en els lliuraments d'habitatges

Per part seva, l'increment del deute net en un 54% fins als 299 milions d'euros es deu a les inversions en sòls, les disposicions de préstec promotor, els interessos reportats i capitalitzats, i el retard en els lliuraments d'habitatges.

La immobiliària va tancar 2019 amb una cartera residencial de 59 promocions amb 4.158 habitatges en diferents fases d'execució, amb una facturació prevista de 914 milions d'euros. L'any passat s'han lliurat 157 habitatges, per sota de l'objectiu previst, degut fonamentalment a l'efecte dels canvis normatius en la legislació hipotecària i als retards en la concessió de llicències de primera ocupació.

Durant el passat exercici, es van obtenir certificats de final d'obra per a 687 habitatges i llicències de primera ocupació per a 299. També han arrencat les obres de 883 habitatges, arribant així a un total de 2.083 habitatges en fase de lliurament i construcció i 452 milions de facturació prevista. Al mateix temps, els nivells de prevendes s'han mantingut estables (766 habitatges en 2019) sumant a final de l'any 1.685 habitatges (un 57% més que en 2018) per un import total de facturació de 334 milions d'euros.

D'altra banda, Quabit ha continuat durant el 2019 realitzant inversions prudents i selectives en zones amb alt potencial de demanda. La companyia ha tancat i compromès noves operacions de sòl amb una inversió conjunta de 18 milions d'euros per construir gairebé 1.000 habitatges nous destinats al mercat de primera residència a Madrid, Corredor de l'Henares, València i Màlaga.

Quabit també va formalitzar l'any passat diverses operacions de finançament. D'una banda, la companyia ha col·locat un bo a 4 anys per import de 20 milions d'euros. I per un altre, ha signat una nova línia de finançament de 13,8 milions d'euros amb venciment a 4 anys per a continuar amb la política activa d'expansió i desenvolupament del negoci promotor de Quabit. Totes dues operacions s'emmarquen dins l'estratègia de Quabit de dotar de major flexibilitat financera la companyia i són un pas més en la seva estratègia de diversificar les fonts de finançament. A més, ha signat una nova línia de fins a 20,3 milions amb determinats fons assessorats per Avenue Europe International Management.

contador