Pagarà un segon dividend a compte de 0,033 euros per acció el proper 7 de novembre
Ence ha obtingut un benefici net de 40,8 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any enfront de les pèrdues de 28,2 milions registrades durant el mateix període de l'any anterior. La companyia ha explicat que aquest avenç s'ha aconseguit gràcies a la millora del preu de la cel·lulosa que, fins al setembre, ha marcat un preu net de 670,1 euros, a prop d'un 12% més que el 2023.
Tot i això, ha matisat que "malgrat aquesta evolució a l'alça, el preu net tendeix a la moderació tant a la Xina com a Europa".
En la comunicació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Ence ha detallat que el cost per tona (cash cost) entre gener i setembre s'ha ubicat als 483,4 euros, xifra que suposa una reducció del 12,5 % respecte al mateix lapse de l'exercici precedent.
La xifra de negocis, per part seva, s'ha situat fins al setembre en 668,1 milions d'euros, un 6,1% més, i el flux de caixa lliure consolidat ha arribat als 51 milions al tercer trimestre.
Entre altres paràmetres econòmics que cal tenir en compte destaca l'Ebitda consolidat del grup, que ha registrat un creixement de més del doble durant els nou primers mesos del 2024, fins als 152,5 milions, enfront dels 63,7 milions d'euros entre gener i setembre del 2023.
D'altra banda, el resultat brut d'explotació del negoci de Celulosa ha reportat 131,8 milions al setembre, gairebé cinc vegades més que durant el mateix període del 2023.
Pel que fa al negoci de Renovables, Ence fa referència a l'increment de l'Ebitda del 114,8% interanual del tercer trimestre fins a situar-se als 9,4 milions d'euros, recolzant-se en la recuperació del volum de generació, la reducció dels costos de operació i la millora del preu mitjà de venda.
Durant els nou primers mesos de l'any, la producció de cel·lulosa ha augmentat un 4,6%, fins a situar-se als 741.114 tones a causa de la major activitat de la biofàbrica de Pontevedra.
D'altra banda, la producció de cel·lulosa al tercer trimestre estanc ha assolit les 248.180 tones, xifra que suposa un 7,5% més que durant el mateix període del 2023 gràcies a la posada en marxa del projecte de recirculació de l'efluent a la biofàbrica de Pontevedra.
"Això ha permès operar amb normalitat durant el període estival i compensar l'efecte de la parada anual de manteniment, que el 2024 s'ha efectuat durant el tercer trimestre mentre que el 2023 es va efectuar durant el segon", ha indicat la companyia.
SEGON DIVIDEND A COMPTE
Ence també ha aprovat la distribució d'un segon dividend de 0,033 euros bruts per acció a compte dels resultats del 2024, que serà abonat el proper 7 de novembre.
El 30 de juliol passat, la companyia va donar llum verda a la distribució d'un primer dividend a compte dels resultats del 2024 de 26 milions d'euros, equivalent als 0,107 euros bruts per acció, abonat el 7 d'agost passat.
"Els dos dividends suposen una rendibilitat per dividend per a l'accionista del 5%, calculada sobre la cotització del tancament del trimestre. Ence és una de les cotitzades espanyoles amb més rendibilitat per dividend", ha conclòs la companyia.