El benefici de Wells Fargo s'enfonsa: guanya gairebé un 50% menys al segon trimestre

El benefici net va ser de 3.119 milions, mentre que el 2021 va ser de 6.040 milions de dòlars

Álvaro Estévez
Bolsamania | 15 jul, 2022 14:59
wells-fargo-hausse-de-4-5-du-benefice-au-2e-trimestre

Wells Fargo ha informat aquest divendres que el benefici de la companyia al segon trimestre del 2022 ha caigut gairebé a la meitat respecte al 2021. El banc radicat a San Francisco ha comunicat un benefici net de 3.119 milions de dòlars el 30 de juny d'aquest any, mentre que fa dotze mesos aquesta xifra va pujar fins als 6.040 milions de dòlars.

Un dels bancs més importants del país nord-americà, Wells Fargo, també ha vist com els seus ingressos s'han reduït significativament respecte a l'any passat i les estimacions del consens. Les vendes de l'entitat californiana durant el trimestre han estat de 17.028 milions de dòlars, 500 milions menys del que esperaven els mercats (17.530 milions) i 3.000 milions menys que les dades del 2021, quan els ingressos van ser de 20.270 milions de dòlars.

El benefici per acció també ha caigut per sota del que s'esperava, ja que el mercat calculava un BPA de 82 centaus que finalment ha estat de 74 centaus; el mateix trimestre de l'any passat, el benefici per acció va pujar fins als 1,38 dòlars per dret. Després de conèixer-se les xifres trimestrals, els títols de Wells Fargo estan caient per sobre de l'1% al premarket de Wall Street.

Així mateix, els resultats inclouen el deteriorament dels valors de renda variable per valor de 576 milions de dòlars, principalment a causa del “nostre negoci de capital risc afiliat, impulsat per les condicions del mercat”.

Els comptes del banc nord-americà també inclouen un augment en els préstecs i dipòsits mitjans. Els préstecs mitjans van pujar als 926,6 milions de dòlars enfront dels 854,7 milions de fa dotze mesos, mentre que els dipòsits mitjans van repuntar lleument des dels 1.435,8 milions de dòlars del mateix exercici del 2021 fins als 1.445,8 milions aquest trimestre.

La rendibilitat financera (ROE, per les sigles en anglès) va baixar des del 13,6% del 2021 al 7,1% el 30 de juny del 2022. Per la seva banda, el rendiment del patrimoni tangible (ROTCE, per les sigles en anglès) ) també es va reduir en gairebé un 50%: del 16,3% al 8,6% registrat aquest trimestre.

El conseller delegat de Wells Fargo, Charlie Scharf, ha assenyalat que encara que els nostres ingressos nets van disminuir al segon trimestre, els nostres resultats subjacents van reflectir la millora de la nostra capacitat de guanys amb la disminució de les despeses i l'augment dels tipus d'interès, que van impulsar un fort creixement net”.

Scharf destaca que la qualitat creditícia es va mantenir "forta", mentre que els ingressos no financers van disminuir pel fet que "l'augment dels tipus d'interès i l'afebliment dels mercats financers van reduir els resultats dels serveis de capital risc, banca hipotecària, banca d'inversió i assessorament en matèria de brokerage”.

"De cara al futur, els nostres resultats haurien de continuar beneficiant-se de l'entorn de pujada dels tipus d'interès, i s'espera que el creixement del marge d'interessos compensi amb escreix qualsevol pressió addicional a curt termini sobre els ingressos no financers", ha assegurat el conseller delegat de Wells Fargo, que espera que “les pèrdues creditícies augmentin des d'aquests nivells increïblement baixos, però encara no hem vist cap deteriorament significatiu a les nostres carteres de consum o comercials”.

"Les nostres iniciatives d'eficiència segueixen el curs, i la recent prova de resistència de la Reserva Federal ha confirmat la nostra sòlida posició de capital i la nostra capacitat de tornar l'excés de capital als accionistes mitjançant dividends i recompra d'accions ordinàries", ha sentenciat Scharf.

contador